Stakliškių ir Jiezno pirminės sveikatos priežiūros centrai bus sujungti į vieną įstaigą

Prienų rajono savivaldybės taryba pritarė ketinimui reorganizuoti dvi atskiras, juridinį statusą turinčias ir sveikatos priežiūros paslaugas teikiančias viešąsias įstaigas. Jų sprendimu, Stakliškių pirminės sveikatos priežiūros centras bus prijungtas prie Jiezno pirminės sveikatos priežiūros centro.
Aiškinamajame rašte pažymima, kad reorganizavimo priežastis – dėl nepalankios demografinės situacijos mažėjantis gyventojų ir prie šių įstaigų prisirašiusių pacientų skaičius, būtinybė užtikrinti šeimos gydytojo paslaugų teikimą gyventojams arčiau namų, t. y. Jiezno ir Stakliškių seniūnijose.
Tiksli reorganizacijos data nenurodoma, tačiau Stakliškių PSPC baigs savo darbą nuo išregistravimo Registrų centre dienos. Šio centro direktorė Jūratė Studinskienė pastebėjo, kad įstaigos reorganizacija jai bus neįprastas, tačiau įveikiamas iššūkis.
Šis sprendimo projektas sulaukė Tarybos komitetų pritarimo, buvo akcentuota, kad permainos reikalingos abiems įstaigoms, ir naujas statusas joms suteiks daugiau solidumo.
Opozicijos atstovams nebe pirmą kartą prakalbus apie tai, kad Jiezno PSPC senokai dirba be nuolatinio vadovo ir jo neieškoma, meras A.Vaicekauskas pažadėjo nedelsiant skelbti konkursą šio centro direktoriaus pareigoms užimti. Dabartinė įstaigos laikinoji vadovė Stefanija Bunevičienė sakė neketinanti pretenduoti į šias pareigas. Pasak jos, administracinio ir darbo Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje apimtys labai išaugusios, todėl įstaigai reikia energingo ir išmanančio vadovo.
Jos nuomonę palaikė ir Tarybos nariai. Rima Zablackienė, matyt, turėdama omenyje paskleistus gandus, kad būsimasis įstaigos vadovas jau „parinktas“, kvietė Savivaldybės administraciją skelbti konkursą atsakingai. Jos teigimu, norint, kad konkurse dalyvautų perspektyvūs kandidatai, šis darbo pasiūlymas turi būti patrauklus dėl siūlomo atlyginimo ir kitų socialinių garantijų. 

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *