LIETUVIŲ KALBOS GROŽIU tartum SAULE švytinčios PORINGĖS

Gegužės 5-6 dienomis 9-17 val. Prienų pavasario sutiktuvių šventėje Laisvės aikštėje viešės rašytoja LIUDMILA PETKEVIČIŪTĖ ir lietuvių kalbai gaivinti bei puoselėti skirtos nuostabaus grožio „Saulės spalvų poringės“.

Skubėkite jų aplankyti! Juolab kad knygynuose šių nuostabių knygų nerasit, nebent leidyklos „Lieparas“ svetainėje www.lieparas.lt.

Lietuvių kalbos žodynas – vienas didžiausių pasaulyje, o ji pati – viena seniausių ir turtingiausių. Skaudu stebėti, kaip pastaruoju metu ji nyksta ir skursta. Ar ne todėl, kad su jos grožiu ir skambumu vaikai susipažįsta per vėlai – geriausiu atveju jau gerokai paaugę? Juk pati pagava kalbėti ir įsiminti būdinga pirmaisiais keliais gyvenimo metais!..

Būtent su šia mintimi sumanytos Liudmilos Petkevičiūtės „Saulės spalvų poringės“ – nuostabiai gražių ir patrauklių knygų virtinė apie spalvas, skirta lavinti ir plėsti vaikų vaizduotę, žodyną, mokyti šmaikštumo, žodingumo bei iškalbos.

Gausi kalbinė medžiaga čia sumaniai, išradingai sudėliota į žavius, akį traukiančius piešinius, todėl net labiausiai išsiblaškiusį skaitytoją nejučia įtraukia į skambų ir neprilygstamą lietuvių kalbos daugžodystės ir raiškos grožybių pasaulį, sutelkia ir prikausto jo dėmesį prie nuostabių lietuviškos iškalbos, šmaikštumo ir minties žaismo apraiškų.

Pirmoji šios virtinės kregždė „Saulės spalvų poringės: RAUDONA“ (104p.) bus naudinga ir vos pradėjusiam kalbėt mažyliui, ir mokytojams, auklėtojams, tėvams bei seneliams. Ji atskleis jiems visokių raudonybių žodyną ir pluoštą kuo raudoniausių patarlių, priežodžių, mįslių bei pasakų.

Antroji, „GELTONA“, poringė (I dalis 160p., II dalis 160p.) skirta jau kiek vyresniems, „Raudonos poringės“ pralavintiems vaikams ir suaugusiems. Ji daug didesnė ir išsamesnė. Čia visom saulės varsom išsidriekęs auksu spindi kuo plačiausias geltonybių žodynas, visas prisodrintas geltongelčių patarlių, priežodžių, mįslių, sakmių, padavimų, pokštų ir pasakų.

Taigi abi jos skirtos gaivinti tautos beprarandamą gimtosios kalbos jausmą, parodyti jos ypatumą bei grožį, mokyti skambios, šmaikščios ir žodingos, svetimybių neužterštos LIETUVIŲ KALBOS.

Tiems, kas atvykt negalės, siūlome šias knygas pavartyti ir net įsigyti leidyklos LIEPARAS knygyne www.lieparas.lt.

„Saulės spalvų poringės: RAUDONA“ rasite ČIA: https://www.lieparas.lt/produktas/raudona/

„Saulės spalvų poringės: GELTONA“ I dalį rasite ČIA: https://www.lieparas.lt/produktas/saules-spalvu-poringes-geltona-1-dalis/

„Saulės spalvų poringės: GELTONA“ II dalį rasite ČIA: https://www.lieparas.lt/produktas/saules-spalvu-poringes-geltona-2-dalis/

O pasiklausyt apie jas galit štai šičia: https://www.facebook.com/lieparasknygos/videos/523071825422779

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *