DAIRYKIS ir gerasDARYKIS!

Gegužės 5-6 dienomis 9-17 val. Prienų pavasario sutiktuvių šventėje Laisvės aikštėje viešės rašytoja LIUDMILA PETKEVIČIŪTĖ ir jos dailios, spalvingos ir didžiai naudingos knygelės pypliams. Skubėkite pasimatyti!

Didžiuma rašytojų linkę rašyti apysakas jau gerokai paaugusiems vaikams. Tuo tarpu mažieji bambliukai rimto kūrėjų dėmesio sulaukia daug rečiau. Kažkodėl manoma, kad jiems pakanka rėkliomis spalvomis nutaškytų žaislinių knygelių.

O juk pati pagava, pats vaiko imlumas kaip tik trunka iki kokių penketo – šešeto metų. Štai todėl kaip tik šio amžiaus skaitytojai labiausiai ir domina rašytoją L. Petkevičiūtę. Būtent jiems ji skiria visą virtinę smagiai sueiliuotų pasakaičių, kuriose lieka pagirti gražiausi, tauriausi žmogaus bruožai ir pašiepti trūkumai, silpnybės ar ydos.

Virtinės pavadinimas „DAIRYKIS ir GERAS DARYKIS!“, taigi visa tose mielose knygose, kiekviena mintis, žodis, piešinys, dainelė ar žaidimas, skirta mokyti, ugdyti vaiką, puoselėti jo kalbos jausmą, lavinti pastabumą, atmintį, sąmojį ir iškalbą.

Tai sklandžiai ir pagaviai parašyti, liaudies dainelėm, žaidimais, patarlėm, priežodžiais, mįslėm paskalsinti bei gabiausių Lietuvos dailininkių dailiai, su didžia atida ir meile išpuošti kūriniai, mokantys vaikus nuoširdumo, meilės, draugystės, užuojautos, stiprinantys jų darnos, doros bei grožio pajautą.

Taigi maloniai kviečiame su rašytoja pasimatyti, pabendrauti ir jos knygas pavartyti! Juolab, kad šios rašytojos kūrinių knygynuose nerasit, nebent leidyklos „Lieparas“ svetainėje www.lieparas.lt.

PARAŠAI PO NUOTRAUKOM:

1) Tie, kurie nepajėgs apsilankyti Laisvės aikštėje, „Voveriuką Tindiriuką“ galės rasti ČIA:

https://www.lieparas.lt/produktas/voveriukas-tindiriukas/

Ši puiki knygelė padės pypliui augti jautriu ir širdingu užvadėliu. Jos šūkis „Nežiūrėk, kad mažas, o žiūrėk, ką nešas!“

2) „Viščiuko Pūko“ ieškokite ČIA:

https://www.lieparas.lt/produktas/visciukas_pukas/

Jo šūkis „Iš varlės nebus gegužės!“. Taigi šią linksmą knygą skaitydamas vaikas supras, kaip svarbu ne mėgdžioti kitus, o būti savimi.

3) „Kriuksį Draugnorį“ rasite ČIA:

https://www.lieparas.lt/produktas/kriuksis-draugnoris/

Toji knygelė turi sesutę, kurią mažasis skaitytojas galės nusispalvinti pats:

https://www.lieparas.lt/produktas/kriuksis-draugnoris-spalvinimo/

Abi jos padės pažinti draugystės paslaptis, smagiai padūkti ir dūkstant lavinti atmintį.

4) „Cipcipukas Keberiokštas“ – paguoda mažyliams, liūdintiems kad jie maži. Jos šūkis „Iš mažos gilės didis ąžuolas išauga!“:

https://www.lieparas.lt/produktas/cipcipukas-keberiokstas/

5) „Rainis Atbulainis“ – žaisminga ir sykiu pamokanti sakmė, kaip bjauru įsivaizdint ir paikas eibies krėsti, kaip svarbu klausyt protingesnių ir nosies neriesti.

Jos šūkis „Nebūk mandras, pagaus gandras!“:

https://www.lieparas.lt/produktas/rainis-atbulainis/

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *