Meno mokyklos rekonstrukcijos darbai tęsis ir šiemet

Birštono meno mokyklos pastato (Basanavičiaus g. 6) rekonstrukcijos darbų techninė dokumentacija buvo parengta dar 2012 metais, o statybos leidimas gautas 2013 metais. Tačiau tik praėjusiais metais Vyriausybei skyrus 400 tūkst. eurų iš Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo lėšų, buvo atlikti viešieji pirkimai ir pasirašyta sutartis su UAB „Rūdupis“ dėl rangos darbų atlikimo. Iki šiol jau atlikta dalis pastato rekonstrukcijos darbų, kurių metu buvęs vaikų lopšelio- darželio pastatas yra pritaikomas Meno mokyklos bendruomenės poreikiams.
Kaip sekasi įgyvendinti šį projektą, papasakojo Birštono savivaldybės Ūkio, turto ir kaimo plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojas Laurynas Laukevičius:
– Senojo pastato būklė buvo tokia, kad teks viską atnaujinti. Todėl netinkamai įrengtos vidaus pertvaros pastate buvo išgriautos ir iš senųjų pastato elementų jame liko tik pamatai, laikančiosios sienos ir perdangos. Po pastato rekonstrukcijos mokykla turės nemažai patalpų individualiems užsiėmimams, įrengtos naujos pertvaros tarp kabinetų ir klasių atitiks akustinius reikalavimus ir užtikrins komfortiškas mokymosi bei repeticijų sąlygas mokiniams. Jau pakeisti visi pastato langai, lauko durys, apšiltintas cokolis ir išorinės sienos, atnaujintas ir apšiltintas stogas.

Pastato konfigūracija ir išplanavimas iš esmės liks tokie pat, kaip ir buvę, pagrindinis pasikeitimas – dvi vieną nuo kitos izoliuotas antrojo aukšto pastato erdves sujungs naujai įrengta šviesi ir erdvi galerija, iš kurios bus galima patekti ant pastato stogo. Čia bus įrengta daugiafunkcė terasa, kurioje geru oru galės vykti pamokos, edukacijos, plenerai, koncertai ir kitos bendruomenės veiklos. Nuo terasos atsivers vaizdinga panorama į Birštono Šv. Antano Paduviečio bažnyčią, Kneipo sodą, vilą „Klasika“, Tulpės sanatoriją ir Vytauto parką. Kadangi mokykla pastatyta ankštame sklype, lauko terasa iš dalies išspręs lauko erdvių poreikį.
Iš didesnių vidaus erdvių išliks pirmojo aukšto salė, kurią bus galima padidinti sujungiant su šalia esančia patalpa. Ši erdvė bus skirta koncertams, parodoms ir kitiems Meno mokyklos renginiams.
Planuojama, kad Birštono meno mokyklos pastatas po rekonstrukcijos bus ne žemesnės kaip A energinio naudingumo klasės, todėl pradėjus jį eksploatuoti, reikės daug mažiau eksploatacinių lėšų pastato šildymui, pagerės mikroklimato ir komforto sąlygos. Bus atnaujintos visos inžinerinės sistemos – šildymo, vandentiekio, nuotekų šalinimo, įrengta moderni vėdinimo sistema, išvedžiota dabartinius reikalavimus atitinkanti elektros instaliacija, apsauginė ir gaisrinė signalizacija.
Rekonstrukcijos darbų atlikimo sutarties terminas gan ilgas – treji metai, t. y. iki 2023 m. rugpjūčio. Kaip greitai projektą pavyks įgyvendinti, priklausys nuo daugelio dalykų, pirmiausia nuo finansavimo. Šiemet šio objekto finansavimui Birštono savivaldybė skyrė 300 tūkst. eurų iš pasiskolintų lėšų. Papildomai ieškoma ir kitų lėšų šaltinių, kad Meno mokyklos rekonstrukcijos projektas būtų įgyvendintas per numatytą terminą, o galbūt ir greičiau.
Savivaldybės požiūriu, reikalingas kompleksinis teritorijos sutvarkymas, todėl pradėti ruošti ir mokyklos aplinkos sutvarkymo sprendiniai. Planuojama sutvarkyti vidinį kiemelį, įrengti automobilių parkavimo vietas, taip pat ir pritaikytas neįgaliesiems. Be dėmesio neliks ir pro mokyklos pastatą vedančios gatvelės.

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *