Ūkininkams nuotolinio darbo metodai netinka

Nors jau kitą savaitę prasidėsiantis pasėlių deklaravimo sezonas, nežinia, kaip keisis mėšlo tvarkymo aplinkosauginiai reikalavimai, siūlymai dėl mokesčių reformos lengvatų dyzelinui naikinimo ūkininkams ir kelia niūrias mintis, bet darbai kaime nestoja. Jų nestabdo ir gyvenimą apsunkinęs karantinas, nes ūkininkams nuotolinio darbo metodai netinka. Juo labiau pavasarį.
Su kokiomis nuotaikomis pavasario darbų sezoną sutinka kalbinti ūkininkai?
Žilvinas Galinis (Šilavoto s.):
– Jau tręšiam po truputį. Nors trukdo vėjas, sniegas ir lietus, bet pirmą ratą beveik baigiam. O nuotaikos geros.
Rimantas Trakymas (Mackiai, Balbieriškio s.):
– Nuotaikos šaltos. Jas gadina įvairūs draudimai. Mūsų ūkis – mišrus, atėjo laikas mažinti gyvuliukų. Truputį reikia pagyventi ir sau. Lauksiu šilumos. Visiems jos – visokeriopas – ir linkiu.
Aušra Babenskienė (Veiverių s.):
– Nors pavasaris ir kiek vėluoja, bet jau spėjome kartu su konsultantais apžiūrėti visus laukus, įsivertinti pasėlių tankumą, šaknyną. Tręšdami atsižvelgiame į specialistų patarimus. Ir rapsai, ir žieminiai javai gražiai peržiemojo. Taigi nuotaikos pavasariškai šviesios. Žiemos neatlaikė tik viena – II atsėlio Dinaro – iš keturių auginamų žieminių kviečių veislių.
Kadangi dirvos dar šlapokos, tręšimą planuojame pradėti kitą savaitę. Ruošiamės ir vasarojaus sėjai, beicuojam sėklą, lyginam kurmiarausius pievose, – įsibėgėjantys darbai teikia vilčių.
Sigitas Šiupšinskas (Vyšniūnai):
– Mano nuotaikos, sunkiau ar lengviau, ir šeimoje, ir ūkyje – visą laiką geros. Esu grūdininkas, todėl darbo turiu visą laiką. Tręšimą pradėjau prieš dvi savaites. Šiuo metu jau kalkiname laukus.
Linkiu ir „Gyvenimo“ skaitytojams neprarasti optimizmo, o į įvairias situacijas gyvenime linkiu žvelgti su humoru ir šypsena. Juk viskas laikina. Gražaus ir žydinčio visų širdyse pavasario!

Rubrikoje Žemės ūkis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *