Policijos pareigūnai pastebi: gyventojai tapo sąmoningesni

Per šventinį Velykų savaitgalį, siekdami užtikrinti judėjimo ribojimų kontrolę, Alytaus AVPK Prienų rajono policijos komisariato pareigūnai budėjo pagrindiniuose keliuose, ties Kauno, Alytaus rajonų ir Marijampolės savivaldybių ribomis, kuriuose buvo įrengę tris kontrolės postus.
Prienų r. PK viršininkas Audrius Rupeikis informavo, kad visi vairuotojai, įvažiuojantys į rajoną, buvo kontroliuojami Vartų ir Jiezno sankryžose bei Laukiškėse, per parą vidutiniškai pravažiuodavo apie 300 automobilių. Iš viso per ilgąjį savaitgalį nebuvo praleista 20 automobilių, kurių vairuotojai bandė prasmukti be pateisinamų priežasčių. Taip pat pareigūnai patikrino 20 maršrutinių autobusų, visi jų keleiviai pateisino kelionės tikslus.

Dirbantys postuose pareigūnai užfiksavo 14 kelių eismo taisyklių pažeidėjų: dauguma jų vairavo techniškai netvarkingus automobilius, neturėdami transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo ar galiojančios techninės apžiūros pažymų, todėl jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai.
Pareigūnai užfiksavo atvejų, kai karantino reikalavimų nebuvo laikomasi viešose erdvėse, dėl jų atliekami tyrimai. Vienoje sodyboje buvo švenčiamas gimtadienis, į kurį susirinko apie 20 asmenų. Jei paaiškės, kad visi asmenys padarė pažeidimus, jiems bus skirtos baudos po 250 eurų.
– Karantino tvarkos pažeidimų nustatė ir patruliuojantys, ir postuose budintys pareigūnai, kurie tikrino, ar automobiliais vykstantys žmonės yra iš vieno namų ūkio, apie atskirus atvejus mums pranešė ir pilietiški gyventojai, – sakė A.Rupeikis.
Pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje, sulaikyti du neblaivūs vairuotojai. Apibendrindamas keturių šventinių dienų kriminogeninę situaciją, Prienų r. PK viršininkas pasidžiaugė, kad nusikalstamų įvykių, nelaimių nebuvo užfiksuota, transporto priemonių judėjimas keliuose buvo palyginti nedidelis. Jis daro išvadą, kad žmonės tampa sąmoningesni, supranta, kad laikytis karantino ribojimų yra svarbu dėl savo pačių ir kitų saugumo.
Balandžio 6-ąją Lietuvoje minėta Saugaus eismo diena, Prienų r. policijos bendruomenės pareigūnės visame rajone organizavo akciją, kuria siekė atkreipti eismo dalyvių dėmesį į eismo saugumą ir paskatino tuos vairuotojus, kurie pademonstravo pagarbų požiūrį į kitus eismo dalyvius, pristabdė automobilius, sustojo prie perėjų, praleisdami pėsčiuosius.
Prienų miesto bendruomenės pareigūnė Edita Kubilienė pasakojo, kad praėjusį antradienį Prienų mieste 32 vairuotojams, kurie laikėsi kelių eismo taisyklių, buvo įteikti administracinio pagyrimo protokolai. Anot pareigūnės, sustabdyti vairuotojai buvo labai nustebę ir bandė išsiaiškinti, kokio pobūdžio pažeidimus jie padarė. Sužinoję, kad yra skatinami už atsakingą ir saugų elgesį prie vairo, smagiai pasijuokė.
– Iš paskatintų vairuotojų sulaukėme pozityvių emocijų, kiekvienam įteikėme dovanų po rašiklį su policijos emblema, – sakė E.Kubilienė.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *