Patekti į Birštoną dažniausiai siekė Prienų rajono gyventojai

Alytaus AVPK Birštono policijos komisariato viršininko Rolando Stikliaus teigimu, ilgasis Velykinis savaitgalis Birštono savivaldybėje buvo pakankamai ramus: į miestą neįleisti 26 automobiliai, kurių vairuotojai kelionės tikslo negalėjo pagrįsti dokumentais ar neturėjo atvykimą pateisinančios priežasties. Gyventojai šventė šeimose, be triukšmo, per keturias dienas buvo pradėtas tik vienas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje.
– Į Birštono kurortą veda du keliai, vienas įvažiavimas šventiniu laikotarpiu buvo uždarytas techninėmis priemonėmis, prie pagrindinių miesto „vartų“ budėjo pareigūnai, kurie tikrino atvykstančius vairuotojus. Automobilių srautas buvo nedidelis, esame dėkingi kolegoms iš kaimyninių savivaldybių, pro kurių kontrolės postus nepravažiavo vairuotojai, linkę pažeisti judėjimo ribojimus, – pasakojo Birštono PK viršininkas.
Anot jo, tarp patikrintų vairuotojų buvo kitų savivaldybių gyventojų, dirbančių Birštone, atvykusių parsivežti šeimos narių, besigydžiusių sanatorijose. Nemažai žmonių iš Stakliškių ir Jiezno krašto važiavo į paštomatus atsiimti siuntinių. Visi, turintieji pateisinamas priežastis, buvo įleisti į kurortą. Daugiausia iš apgręžtų vairuotojų buvo Prienų r. savivaldybės gyventojų, kurie kaimynines savivaldybes klaidingai traktavo kaip žiedines, todėl atvyko pasivaikščioti po kurortą ar netgi apsipirkti, nes, jų teigimu, Birštono „Norfoje“ yra didesnis prekių pasirinkimas. Žmonės buvo įspėti laikytis judėjimo ribojimų, per šventines dienas nenubaustas nė vienas vairuotojas.
R.Stiklius nuogąstavo, jog šią savaitę atšaukus judėjimo tarp savivaldybių draudimus, savaitgalį kurortą užtvindys lankytojai, todėl policijos pareigūnai aptarė veiksmų planą, pagal kurį tam tikroms viešosioms vietoms bus skiriamas didesnis dėmesys. Pareigūnai patruliuos pėsčiomis ir naudodami riedžius, bus stebima, kad lankytojai paisytų galiojančių karantino sąlygų. Aptartas bendradarbiavimas su Savivaldybe, joje dirbantis viešosios tvarkos specialistas ateis policijos pareigūnams į pagalbą, tikrins, kaip vairuotojai laikosi transporto priemonių parkavimo taisyklių, įspės poilsiautojus, pažeidžiančius viešosios tvarkos reikalavimus Nemuno krantinėje ir kt.
Užtikrinant visuomenės saugumą, pareigūnai kiekvieną dieną reaguoja į įvykius ir neišvengia tiesioginių kontaktų su asmenimis, todėl jų sveikata yra labai svarbus prioritetas. Birštono PK viršininkas R.Stiklius patvirtino, kad praėjusią savaitę dauguma komisariato pareigūnų ir darbuotojų buvo paskiepyti „AstraZeneca“ vakcina.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *