Birštone atidarytas bendradarbystės centras „Spiečius“

VšĮ „Versli Lietuva“ plečia verslui skirtų bendradarbystės centrų „Spiečius“ tinklą Lietuvoje. Šios įstaigos iniciatyva per keletą pastarųjų metų septyniuose šalies miestuose buvo sukurtos aktyvaus verslo erdvės, pritaikytos smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams, skirtos auginti ir plėsti savo verslus, stiprinti verslumo kompetencijas, bendradarbiauti tarpusavyje ir taip rasti naujų verslo partnerių.
O kovo 31 dieną virtualiai buvo perkirptos įkurtuvių juostelės dar šešiuose – Birštono, Rokiškio, Utenos, Ukmergės, Visagino ir Plungės – bendradarbystės centruose, kuriuose įrengtos patogios ir modernios nuotolinio darbo vietos, sudarytos sąlygos verslo bendruomenių narių susitikimams, individualių verslo konsultacijų teikimui, verslo įgūdžių ugdymo programų, verslo mentorių pagalbos ir įvairių renginių organizavimui. Verslo kūrimo, pagalbos pradedantiesiems verslininkams poreikis regionuose yra didelis, tai patvirtina ir tas faktas, kad dar iki oficialaus atidarymo šešiuose naujuose „spiečiuose“ jau buvo rezervuotos 85 darbo vietos.
Naujų bendradarbystės centrų narius ir šių miestų merus pasveikinusi VšĮ „Versli Lietuva“ generalinė direktorė Daina Kleponė pasidžiaugė tuo, kad Lietuvos regionai stiprėja, juose galima sukurti tokią pat patrauklią, kaip ir didmiesčiuose, darbo ir gyvenimo kokybę, dėl kurios jauni žmonės, emigrantai sugrįžtų, kurtųsi, augintų vaikus.
„Gera verslo idėja pati savaime negarantuoja verslo sėkmės, statistika rodo, kad per pirmuosius trejus veiklos metus žlunga net iki 96 proc. verslų, – pastebėjo VšĮ „Versli Lietuva“ gen. direktorė. – Bendradarbystės centruose smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams, vykdantiems veiklą ne ilgiau kaip 5 metus, vienerius metus bus teikiamos nemokamos paslaugos, bus sudarytos galimybės bendradarbiauti tarpusavyje ir plėstis.
D.Kleponė dėkojo Birštono, Rokiškio, Utenos, Ukmergės, Visagino ir Plungės savivaldybių merams už verslo „spiečių“ idėjos palaikymą ir bendradarbiavimą ją įgyvendinant, už skirtas patalpas, už drąsą ir pasiryžimą vėliau perimti ir savarankiškai tęsti įkurtų centrų veiklą.
Savo ruožtu merai dėkojo VšĮ „Versli Lietuva“ už pasitikėjimą, tinkamu metu, tebesitęsiant karantino ribojimams, įkurtus bendradarbystės centrus, kurie bus naudingi norintiesiems verslauti, nes, kaip buvo pabrėžta, ne visi realiai gali pasverti savo galimybes, žino, kaip parašyti verslo planą, kokiais gali pasinaudoti finansavimo įrankiais ir pan. Birštonas iš kitų miestų, kuriuose įkurtos bendradarbystės erdvės, išsiskiria savo kurortine specifika, jame dominuoja paslaugų sektorius ir nėra pramonės, todėl Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pastebėjo, jog pirmiausia jai bendradarbystės centras asocijuojasi su galimybe kurorte realizuoti jau senokai sklandžiusią darbostogų idėją. Nuo šiol atvykusieji į Birštoną galės derinti poilsį ir sveikatinimo procedūras su nuotoliniu darbu. Kita vertus, pabrėžė merė, svarbu ir tai, kad vietos verslininkai turės savo erdvę, kurioje gaus verslo kūrimui svarbios informacijos, galės susitikti, gilinti savo žinias ir kompetencijas, keistis patirtimi. Apklausos metu jie buvo išsakę tokį poreikį.
Įkurtuvių proga VšĮ „Versli Lietuva“ prie bendradarbystės centrų „Spiečiaus“ prisijungusiems nariams dovanojo vertingas Ilja Laurs, rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ pirmininko įžvalgas apie tai, kaip teisingai įvertinti riziką ir idėją paversti sėkmingu verslu.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *