„AsMeniška“: ypatinga oazė, kurioje greičiau skleidžiasi pavasaris…

Krautuvėlė „AsMeniška“ yra viena iš tų jaukių vietų kurorte, į kurią užsukus prarandi laiko nuojautą – norisi pasigrožėti skintų gėlių įvairove, ištyrinėti visas mielas smulkmenas lentynose, klausytis raminančiai veikiančio paukštelių čiulbėjimo ir uosti kavos kvapą. Akivaizdu, kad krautuvėlės įkūrėja birštonietė Kristina Kasikauskienė įdėjo daug meilės ir kūrybiškumo, kad patalpos taptų patrauklia, nuo kasdienių rūpesčių atitraukiančia oaze.

Krautuvėlės „AsMeniška“ savininkė K.Kasikauskienė.

– Gerbiama Kristina, kaip atradote asmeninį santykį su augalais, gėlėmis, kiek prireikė laiko, kol realizavote nuosavo verslo viziją ir Birštone sukūrėte ypatingą krautuvėlę „AsMeniška“?
–Visada svajojau dirbti su augalais, kurti. Buvo minčių pasirinkti ir kitą profesiją, bet turbūt buvo lemta tapti floriste ir man pavyko įsidarbinti puikiame gėlių salone. Nuo pat pradžių sėmiausi žinias ir patirtį, kuria su manimi dalinosi šios srities profesionalai. Visada žinojau, kad kursiu savo verslą, tačiau tai padaryti nėra taip lengva – užtrukau daugiau nei 10 metų, kol sukaupiau pakankamai žinių ir ryžto pradėti AsMenišką veiklą, kuri skaičiuoja jau 9 metus. Kūrėjui svarbi laisvė, o ją turėti gali tik dirbdamas sau. Savo veiklą pradėjau nuo floristikos, tačiau nenorėjau apsiriboti tik ja, taip krautuvėlėje atsirado rūšinė kava, vynas, gurmaniški skanėstai.
– Gėlės ir kava – tai itin vykęs derinys, kuris reprezentuoja Jūsų krautuvėlę. Jų aromatas padeda atsipalaiduoti, žadina vaizduotę, žmones šiek tiek pakylėja virš kas-dienybės. Tačiau, be įvairiausių gėlių ir rūšinės kavos baro, Jūsų klientai šioje vietoje gali rasti išskirtinių dovanų, gėrimų, namų interjero puošmenų ir kitų smulkmenų, kurių pasiūla, kaip pastebėjau, kinta, atsižvelgiant į metų laikus ir svarbiausias šventes…
– Siekiame pritraukti daugiau svečių į krautuvėlę, todėl prekių pasiūla kinta, tik taip galime išlaikyti klientų dėmesį, o ir patys mėgstame atsinaujinti. Kadangi gėles ir dovanas žmonės renkasi pagal sezonus, todėl ir jų asortimentą keičiame atitinkamai. Žiemą norisi jaukumo – jį suteikia žvakės, kvapai, arbatos, raudonas vynas, o pavasarį ieškome tulpių, narcizų, įvairių augalų sėklų, nuotaikai praskaidrinti renkamės lauko terasų dekoracijų ir kitų spalvingų elementų. Artėjant Velykoms, krautuvėlė pildosi

.

šventiniais atributais – margintais kiaušiniais Velykų stalui, tradiciniais itališkais pyragais „kolombomis“, rūšine daniška putojančia arbata, gaminame žydinčių augalų kompozicijas, piname vainikus ir rišame verbas. Velykiniam stalui taip pat siūlysime įvairių desertų: kruasanų, sveikuoliškų kąsnelių su uogomis ir riešutais ir įvairių pyragėlių.
– Bendravimas su žmonėmis – neatsiejama Jūsų darbo dalis. Kaip išgyvenote pandemiją, kuomet karantino ribojimai sujaukė įprastą darbo ritmą ir ryšius? Ar tokiu sunkmečiu žmonėms reikėjo gėlių ir nekasdienių prekių?
– Visi iki šiol esame nežinioje, ar gyvenimas sugrįš į senas vėžes. Kadangi karantino laikotarpiu bendravimas apribotas, sumažėjo ir dovanų, ir gėlių poreikis. Žinoma, norintys pasveikinti išeitį visada suranda. Krautuvėlėje teikiame pirkinių pristatymo į namus paslaugą, padedame klientams išsirinkti dovanas telefonu arba žinute facebook paskyroje, ir jas pristatome artimiesiems. Šiuo metu krautuvėlė dirba įprastu ritmu ir nors

.

užsakymų karantino laikotarpiu tikrai sumažėjo, žvelgiame į situaciją pozityviai ir tikimės, kad jau greitai visi galės matytis su savo artimaisiais ir džiuginti juos gėlėmis ir dovanomis.
– Kurorte – akivaizdūs pavasario ženklai: bunda ne tik gamta, skaidrėja ir žmonių nuotaikos. Norisi papuošti savo namus žydinčiomis gėlėmis, pakvėpinti juos gaiviu žolynų aromatu, paberti į vazonėlius sėklų… Ar savo krautuvėlėje turite visko, kas galėtų padėti išpildyti šiuos norus?
– Žydinčiomis pavasariškomis gėlėmis krautuvėlė pildosi nuolatos. Turime vėdrynų, jacintų, tulpių, narcizų, našlaičių, katilėlių – visą pavasarinių gėlių „kolekciją“. Smagu, kai nusipirkus tokias gėles, iš pradžių gali pasidžiaugti jų žiedais namuose, o vėliau persodinti į gėlyną. Pasirūpinome ir įvairių žolelių, valgomų gėlių, prieskonių sėklomis artėjančiam sėjos sezonui. Krautuvėlėje tikrai surasite dar nematytų baziliko ar mėtų veislių, o jeigu mėgstate aštriai – pipirų. Kadangi šių metų spalva yra geltona, suteikianti džiaugsmo ir optimizmo, pasirūpinome, kad krautuvėlėje netrūktų geltonų gėlių, kurios tikrai parneš pavasarį į Jūsų namus.
– Šis Verbų sekmadienis išskirtinis, laikantis tradicijų daugelis norės susirišti verbą, gal patartumėt, kokie augalai joje derėtų?
– Tradiciškai verbos pagrindą sudaro kadagys ir gluosnis. Tačiau nuo senų laikų lietuviai verbas puošė gėlėmis ir kitais elementais. Kadangi šis pavasaris neskuba pabusti, žydinčių augalų pasirinkimas gamtoje gana mažas. Dabar verbas galima puošti snieguolėmis, scylėmis, žibuoklėmis, sprogstančiomis medžių šakelėmis. Jeigu nerasite žydinčių augalų gamtoje, užsukite pas mus ir surasime pavasario spalvų jūsų verbai.
– Šv. Velykų proga žmonės ieškos ne tik išskirtinių vaišių, kompozicijų šventiniam stalui, bet ir mielų dovanėlių seniai nematytiems artimiesiems. Ką čia galite pasiūlyti?
– Puiki dovana Velykų proga – itališkas pyragas kolomba. Mūsų klientai jau įvertino ilgametes tradicijas puoselėjančius kepėjus, kurie savo kepiniams naudoja raugą, kurio receptui jau 100 metų. Įdomu tai, kad šis pyragas būna balandžio formos, o ir skonių turime skirtingų: su vyšniomis, abrikosais, cukatomis. Taip pat puiki dovana – sėklos. Mūsų sėklos yra kruopščiai supakuotos į gražias dėžutes, jų viduje surašytos instrukcijos, kaip užsiauginti norimus augalus, kada galime pradėti juos skinti. Padovanosite per Velykas, o artimieji dovana džiaugsis visą pavasarį ir vasarą. Turime įvairios rankų darbo keramikos, kurią jau daugelis spėjo pamėgti, tapytų atvirukų ir daug kitų Lietuvos kūrėjų darbų.
Taip pat artimuosius galite nustebinti Velykine kompozicija, vietinės Birštono gyventojos margintais margučiais, kurie papuoš šventinį stalą. Pažadame, kad užsukus padėsime išsirinkti Velykines dovanas, o rinktis iš ko tikrai yra…
Dalė Lazauskienė
„AsMeniška“ krautuvėlės nuotraukos

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *