Atliekų konteinerių laiku neištuštinusiam vežėjui skirta bauda

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro kontrolieriams patikrinimo metu Prienuose aptikus perpildytus ir pagal numatytą grafiką laiku neištuštintus kolektyvinius konteinerius atliekas vežančiai bendrovei „Ekonovus“ skirta bauda.
Popieriaus ir plastiko atliekos iš kolektyvinių konteinerių Prienuose turėjo būti vežamos kovo 14 dieną. Tačiau kovo 16 dieną ARATC kontrolieriams patikrinus kolektyvinių rūšiavimo konteinerių aikšteles keliose jų, esančiose Stadiono, Statybininkų, Vytauto, Vytenio ir J. Janonio gatvėse, aptikti perpildyti ir neištuštinti konteineriai.
Už tai vežėjui paskaičiuota 521 euro bauda bei nurodyta nedelsiant ištuštinti perpildytus konteinerius. Bauda vežėjui skaičiuojama už kiekvieną laiku neištuštintą konteinerį.
„Visuomet reikalaujame, kad vežėjai dirbtų atsakingai ir gyventojai gautų kokybiškas paslaugas. To nepadarius elgiamės principingai, nes pagrįstą gyventojų nepasitenkinimą ir nepatogumų jiems sukeliantys veiksmai negali būti ir nebus toleruojami“, – patikino ARATC Atliekų tvarkymo paslaugų organizavimo ir kontrolės padalinio vadovas Martynas Krasauskas.
Konteinerių aikštelės yra stebimos ir prižiūrimos nuolat. Tą daro aikštelių priežiūros specialistė, kontrolę vykdo ir kiti ARATC Atliekų tvarkymo paslaugų organizavimo ir kontrolės padalinio darbuotojai. Aptikus laiku neištuštintus konteinerius, vežėjas iš karto informuojamas.
„Tačiau situaciją turi stebėti ne tik mūsų specialistai ir kontrolieriai. Pirmiausia tai turi rūpėti už atliekų surinkimą ir jų išvežimą atsakingai įmonei, kuri privalo konteinerius ištuštinti jiems užsipildžius iki 80 proc. arba pagal nustatytą grafiką ir užtikrinti kokybiškos paslaugos teikimą“, – kalbėjo M. Krasauskas.
Prienuose atliekas surenka ir veža bendrovė „Ekonovus“, kuri su Alytaus regiono atliekų tvarkymo centru ir Prienų rajono savivaldybe yra pasirašiusi trišalę paslaugos teikimo sutartį.
Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija

Rubrikoje Aplinkosauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *