Leista prekyba ne maisto prekėmis, kirpyklų veikla

Nuo vasario 15 dienos Vyriausybė leido atnaujinti veiklą ne maisto prekių parduotuvėms, kurių prekybos plotas neviršija 300 kv. m, turinčioms tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai. Prekiauti ne maisto prekėmis bus galima ir lauko sąlygomis nuo laikinų prekybos įrenginių, ir besiverčiantiems išnešiojamąja prekyba. Pagal nutarimą, parduotuvėse, įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, kurių veikla nedraudžiama, turi būti užtikrinamas 15 kv. m, o parduotuvėse ir prekybos vietose – 20 kv. m plotas vienam klientui.
Taip pat nuo pirmadienio leidžiama prekiautojų gėlėmis veikla, kirpyklų ir grožio paslaugos. Paslaugos teikimo metu būtinas trumpesnis nei 15 minučių kontaktas tarp paslaugos teikėjo ir paslaugos gavėjo, taip pat turi būti užtikrinamas 10 kv. m plotas.
Pagal karantino lengvinimo planą nutarimu leista individualūs fizinio aktyvumo užsiėmimai lauke.
Sveikatos apsaugos ministro A.Dulkio teigimu, įmonių darbuotojai galės savo gyvenamojoje vietovėje esančiuose mobiliuosiuose punktuose ar gydymo įstaigose profilaktiškai išsitirti dėl COVID-19.
Įmonėms, kurios testuos savo darbuotojus greitaisiais testais, numatyta kompensacija – 12 eurų už testą. Tam Vyriausybė skirs 30 mln. eurų.
Šį ketvirtadienį vykusioje nuotolinėje spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, Statistikos departamento vadovė Jūratė Petrauskienė bei duomenų analitikas Jonas Bačelis pristatė planuojamus pokyčius, susijusius su sergančiųjų, pasveikusiųjų nuo koronaviruso, skaičiavimu, išsamesniais mirusiųjų duomenimis, atnaujintais žemėlapiais pagal 14 dienų sergamumo rodiklius ir karantino atlaisvinimo scenarijus.
Jų teigimu, planuojama pradėti teikti ir informaciją apie imunitetą virusui turinčią populiacijos dalį: paskiepytus, persirgusius žmones, taip pat tuos, kuriems imunitetas patvirtintas antikūnų testu.
Konferencija surengta po to, kai konkrečių savivaldybių merai viešai suabejojo sergančiųjų statistikos patikimumu.

Rubrikoje Aktualijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *