Ką mums žada 2021-ieji, Baltojo metalinio jaučio, metai?

Pagal Kinų Saulės kalendorių metalinio Jaučio 2021–ieji metai į Lietuvą ateis vasario 3 dieną. Gimusiems Jaučio metais (1901, 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021) jie bus kupini naujų galimybių ir iššūkių, kuriuos įveiks nuoširdžiu darbu ir kantrybe.


Jaučio metais gimė Juozas Grušas (dramaturgas), Stepas Butautas (krepšininkas), Audrys Juozas Bačkis (dvasininkas), Tomas Venclova (poetas), Jurga Ivanauskaitė (prozininkė), Rūta Meilutytė (plaukikė), Gintaras Beresnevičius (eseistas).
Kinų astrologijoje jaučiai siejami su žmonių gyvenimu: vartojamas karvių pienas, jaučių mėsa, avimi odiniai batai, segimi odiniai diržai; stiprus bulius aria laukus.
Indijoje – tai šventas gyvūnas, įkūnijantis seksualinę energiją. Dzeusas laikė jautį aukščiausiu graikų dievo atributu ir, pagrobęs Europą, pats pavirto baltu jaučiu. Kosmologijoje jautis siejamas su kūrybine galia. Egipte aptikta 60 000 mumifikuotų jaučių. Šie faktai liudija, kad jautį garbino įvairių tikėjimų ir tautybių žmonės.

Ko tikėtis iš 2021 metų?
2020 metais keitėsi žmonių esminės tradicijos ir elgesys. 2021–aisiais pasaulis negrįš prie to, kas buvo laikoma įprasta ir normalu. Bus mažiau melo, daugiau tiesos. Žmonės nustos laukti nepatogių situacijų pabaigos ir savo iniciatyva keis gyvenimą, kurs naujus įpročius bei tradicijas.
Jautis – didelių pokyčių simbolis. Metalas simbolizuoja dvasios tvirtumą, stabilumą. Metų skaičius – 5. Tai – pokyčių, pasirinkimų, laisvės ir mokymosi metas.
Sakoma, kad sėkmę turės tie, kurie per šventes apsirengs tinkamos spalvos rūbus ir artimiesiems įteiks laimę nešančias dovanas. Tad, sutikdami Naujuosius, namus puoškite geltonos, rusvos, auksinės, bronzinės, baltos ir žalios spalvos akcentais, tačiau venkite mėlynos spalvos. Pasipuoškite rudais drabužiais, rusvu makiažu, sidabriniais ar auksiniais papuošalais. 

Kas prognozuojama Zodiako ženklams?
Avinui „Kas sutvardo save, yra stipresnis už miestų užkariautojus“ (Ernestas Hemingvėjus)
Metų tikslas – rasti vidinį balansą. Esate vienas agresyviausių Zodiako ženklų, bet Jaučio metais toks elgesys netinkamas. Astrologai rekomenduoja tramdyti save, nesivelti į konfliktus. Jeigu susitvarkysite su emocijomis, impulsyvumu, išvengsite peršalimo, infekcinių ligų. Šio ženklo atstovai dažnokai kenčia nuo kvėpavimo takų, akių, odos susirgimų, neurozės, galvos skausmų bei svaigimo.
Jaučiui „Išmintį grindžia kantrybė“ (Platonas)
Jautis – žemės ženklas, todėl jėgas atgauna būdamas gamtoje. Tikėtina, šiam ženklui nebus blogo nė vieno mėnesio. Bendraukite su žmonėmis ir rinkitės užsiėmimus, kurie pakelia nuotaiką ir didina pasitikėjimą savimi. Stenkitės daugiau būti prie jūros, miške, – atrasite vidinę ramybę ir darbai nenuvargins. Jaučiai kantriai dirba iki išsekimo, tačiau susirgę – gyja lėtai. Šio ženklo atstovai dažnai turi problemų su gerkle, rykle, kaklo, ausų, žarnyno ligomis. Saugokitės peršalimų, nepersivalgykite, laikykitės subalansuotos mitybos.
Dvyniai „Meilė tokia visagalė, kad iš pagrindų pakeičia ir mus pačius“ (Fiodoras Dostojevskis)
Raktas į gerą sveikatą – subalansuota mityba ir poilsio režimas. Pasikliaukite žiniomis ir įgūdžiais – tai jūsų ateinančių metų koziris. Pirmąjį pusmetį gali nutikti daugybė keistų dalykų. Tikėtina, kad finansiškai sustiprėsite kovo mėnesį.
Antrą metų pusę derėtų skirti naujam verslui, šeimai.
Darbų ir veiklos netruks visus metus, tad neužmirškite pailsėti, rūpintis psichine, emocine sveikata. Dvyniai dažniausiai serga bronchitu, astma, plaučių uždegimu, odos, nervų, kepenų ligomis.
Vėžys „Dvasios ramybė – geriausias vaistas nelaimėje“ (Plautas)
Vėžiai – gali susirgti dėl blogos nuotaikos ir išgyti, kai tikrai yra kuo džiaugtis. Vasara suteiks įdomių poilsio variantų. Derėtų atsisakyti įprasto emocingumo. Baltojo metalo jautis išgelbės jus nuo nepageidaujamų aplinkybių. Emocinė ir psichologinė būsena labai svarbi šio ženklo atstovams, todėl tarp įvykių ir darbų nepamirškite laiku sustoti, įkvėpti gryno oro, išlaikyti vidinę ramybę.
Vėžiams būtina mažiau jaudintis ir mąstyti pozityviai. Dažniausios ligos – sklerozė, augliai, opa, gastritas, limfmazgių, šalinimo sistemos ligos.
Liūtas „Tūkstančio mylių kelionė prasideda nuo vieno žingsnio“ (Lao Dzė)
Atsakingai rūpinkitės sveikata – rinkitės kokybišką maistą. Šiais metais suprasite, kad jūsų savijauta – praeities veiksmų rezultatas.
Sulauksite sėkmingų darbo ir asmeninių kelionių. Metų pabaigoje galima finansinė suirutė, tačiau esate stipriausių Zodiako ženklų sąraše, todėl tai įveiksite.
Mažiau jaudinkitės, atsiribokite nuo žmonių, skleidžiančių neigiamą energiją. Gimę po Liūto ženklu dažniausiai serga tachikardija, ateroskleroze, reumatu.
Mergelė „Stresas ima jus varginti, kai tikslą labiau norite pasiekti, nei daryti, ką darote“ (Eckhart Tolle)
Sveikata – jūsų gyvenimo būdo veidrodis. Metai tinkami ilgoms kelionėms (ypač vasarą), bendravimui su artimaisiais. Svarbiausius pirkinius verta įsigyti pavasarį. Derėtų keisti taktiką: planuoti, plačiau suvokti asmeninio gyvenimo kelią.
Metai turtingi naujomis idėjomis, tačiau būkite pasirengę ir netikėtoms staigmenoms. Jei rūpinsitės savimi, valdysitės stresinėse situacijose, skirsite laiko poilsiui, sveikata bus puiki ir ligos neužklups. Mergelės turi polinkį sirgti apendicitu, virškinimo, pilvo ertmės uždegimais, jaučia dieglius.
Svarstyklės „Disciplina – tiltas tarp tikslų ir jų įgyvendinimo“ (Jim Rohn)
Rūpinkitės mityba. Laikotarpis gana sunkus, todėl astrologai pataria pasikliauti tik savo patirtimi. Finansiniu požiūriu metai bus produktyvūs. Vasario mėnesį gali įvykti ženklūs karjeros pokyčiai. Drąsiai keiskite darbą, pradėkite naują verslą. Dirbsite daug, todėl pasistenkite ir pailsėti, išsimiegoti, skirti dėmesio sveikai mitybai.
Tai padės palaikyti gerą sveikatą. Svarstyklėms būdingas cukrinis diabetas, šlapimo pūslės uždegimas, kiaušidžių cistos, inkstų akmenligė.
Skorpionas „Valdyk aistras, antraip aistros užvaldys tave“ (Epiktetas)
Skorpionus traukia žygdarbiai. Esate vienas atspariausių žmonių, nes sugebate prisitaikyti prie sunkumų ir išspręsti bet kokią problemą. 2021 m. finansinė suirutė kils tik tuo atveju, jei sumažės darbo našumas ir neatsikratysite neigiamo mąstymo. Būkite budrūs ir nesuteikite kitiems priežasčių abejoti savo kompetencija. Dvasinė pusiausvyra, harmonija, meditacija, bendravimas su optimistiškai nusiteikusiais žmonėmis, – padės palaikyti gerą savijautą. Skorpioną dažnai vargina stresinė būsena, emocinis išsekimas, nugaros, galvos skausmai.
Šaulys „Diena be mokslo – tuščiai praleista diena. Tiek daug yra ko mokytis ir tiek mažai turime tam laiko“ (Albertas Einšteinas)
Tarpasmeniniai santykiai Šauliams bus ypač svarbūs. Derėtų ne tik palaikyti esamus gerus, bet ir užmegzti naujus santykius su žmonė-mis, su kuriais sunkiai randate bendrą kalbą. Ruduo, ypač spalio mėnuo, bus itin pelningas.
Sveikata nenuvils, jei jums rūpės miego režimas, aktyvus gyvenimo būdas, sveika mityba, sportas.
Šauliai turi problemų su nervų, kraujo apytakos, kvėpavimo takų ligomis.
Ožiaragis „Ir turtingas, ir vargšas turi vienodą orumą“ (popiežius Pranciškus)
Profesionali, asmeninė kova už sėkmę, – bus svarbiausia. Judėsite tikslų link, tačiau problemas spręskite greitai ir nedelsiant. Daugiau ilsėkitės, neapkraukite savęs nereikalingais rūpesčiais. Svarbu rūpintis sveikata, nes susirgus nebus nei pinigų, nei džiaugsmo gyvenimu. Mankštinkitės, vartokite daržovių, žuvies, venkite riebaus maisto. Tada geriau jausitės ir būsite puikios nuotaikos. Ožiaragiai turi problemų su kaulų lūžiais, artritu, riebalų liaukų uždegimais, virškinimo sistemos sutrikimais.
Vandenis „Žmonių charakterius lemia ir formuoja jų tarpusavio santykiai“ (Andrė Morua)
Išdrįsite padaryti rimtų pokyčių asmeniniame gyvenime. Jums svarbiausia – pinigų ir darbo sritis. Geri metai kūrybingiems, aktyviai gyvenantiems Vandeniams. Būsite veržlūs, energingi ir aktyvūs visus metus, tad neužmirškite kartais sustoti ir pailsėti, linksmai praleisti laisvalaikį. Tai pravėdins ne tik galvą, bet ir sustiprins jūsų sveikatą. Laikantis šių rekomendacijų, metai bus puikūs. Vandeniai dažniausiai serga ateroskleroze, turi padidėjusį kraujospūdį, regos, nervų sistemos sutrikimų.
Žuvys „Santykiai mums svarbūs kaip oras, kuriuo kvėpuojame“ (John Kehoe)
Pamirškite neigiamą praeitį. Sutelkite dėmesį į gerus, malonius dalykus. Metai praeis palyginti tyliai. Vasara suteiks įdomių poilsio variantų. Venkite susierzinimo. Jums dažnai keičiasi nuotaika, todėl geriau į viską reaguoti paprasčiau. Žuvų sveikata priklauso emocinės ir psichologinės būsenos, todėl palaikykite gerus santykius su mylimais žmonėmis, draugais, kolegomis. Kuo mažiau streso patirsite, sveikiau maitinsitės, mankštinsitės, tuo geresnė bus jūsų sveikata. Žuvys dažnai serga grybelinėmis ligomis, jiems greitai nusilpsta organizmas, imunitetas, tirpsta kojos.
Visiems Zodiako ženklams laimingų sėkmingų Naujųjų!!!
Parengė Veronika Pečkienė

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *