Į kūrybines dirbtuvėles įtrauks Prienų krašto neįgalius vaikus

2020-2021 metais Prienų Revuonos pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus mokytojai bei vaikai dalyvauja projekte „AŠ KURIU VAIKAMS“ (projekto numeris 08.6.1-ESFA-T-927-01-0244). Jo tikslas yra užtikrinti socialinių paslaugų, skirtų socialinėje atskirtyje esantiems asmenims, teikimą, mažinant neigiamą socialinę situaciją Prienų krašte.

Projektas „Aš kuriu vaikams“ yra skirtas Prienų krašte gyvenančių neįgalių vaikų, augančių darbingų tėvų šeimose, sociokultūrinei veiklai organizuoti, pasitelkiant kūrybines priemones, išvykas ir savanorišką veiklą. Nurodytomis veiklomis yra siekiama užtikrinti socialinių ir kitų paslaugų, skirtų socialinėje atskirtyje esantiems asmenims, teikimą, mažinant neigiamą socialinę situaciją mieste ir rajone. Projektas yra finansuojamas iš Europos Sąjungos Socialinio fondo lėšų. Projekto vykdytojas – Prienų rajono neįgaliųjų draugija, projekto vadovas – Auksė Griškonienė.
Projekto metu jau yra pasiekta dalis rezultatų – yra apmokyti šeši savanoriai – specialiojo ugdymo skyriaus pedagogai – kurie savanoriaus organizuojant projekto veiklas vaikams. Džiaugiamės, jog savanorių skaičius viršijo lūkesčius, kadangi veiklose iš pradžių buvo numatyta, jog dalyvaus trys savanoriai.
Planuojama, jog veiklose dalyvaus mažiausiai šeši socialinėje atskirtyje dėl savo sveikatos būklės esantys Prienų krašto neįgalieji vaikai. Taip pat vaikams bus suorganizuota ne mažiau kaip 10 sociokultūrinių renginių: šešios kūrybinės dirbtuvėlės ir keturios ekskursijos į žirgyną – hipoterapijos užsiėmimai. Iš viso į veiklas planuojama įtraukti ne mažiau kaip 9 dalyvius.
Kuo užsiims vaikai šešių kūrybinių dirbtuvėlių metu? Pagal mokymų programą, kurią užbaigė savanoriai, keturių dirbtuvėlių metu vaikai mokysis ir savo rankomis kurs ir gamins skirtingus spalvotus ir eteriniais aliejais kvepiančius muilus, o likusias dvi edukacijas praleis kurdami papuošalus iš natūralių akmenų, pakvėpintų eteriniais aliejais. Vaikai tyrinės, kaip eteriniai aliejai kvepia – jie gali padėti jaustis geriau, nurimti ir pralinksmėti. Domėsis, koks gali būti natūralių, gamtoje aptinkamų akmenėlių poveikis žmogui. Keturių hipoterapijos užsiėmimų metu vaikai patirs neišdildomų įspūdžių bendraudami su žirgais, jais jodinėdami, važinėdami karieta, pasirūpindami mažaisiais kumeliukais – juos pamaitindami.
Projekto vadovė Auksė Griškonienė

image description

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *