Saviizoliacijoje esantys rinkėjai kviečiami registruotis balsuoti namuose pakartotinio balsavimo metu

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kviečia rinkėjus, kurie dėl COVID-19 pandemijos yra saviizoliacijoje ir kurių saviizoliacija truks iki spalio 25 d. (imtinai), registruotis balsuoti namuose.
Prašymus balsuoti namuose galima pateikti skambinant trumpuoju informacijos apie rinkimus teikimo numeriu 1855 arba užpildžius specialią prašymo formą siunčiant ją el. paštu balsuok@vrk.lt. Prašymo balsuoti namuose formą galima parsisiųsti ČIA.

SVARBU!
Registruojantis balsavimui namuose prašome pateikti tikslius asmens ir buvimo saviizoliacijoje vietos duomenis: vardą, pavardę, asmens kodą, tikslų saviizoliacijos adresą bei savo telefono numerį.
Jeigu saviizoliuojatės ne tuose namuose, kuriuose esate deklaravę savo gyvenamąją vietą, prašymo balsuoti namuose formą prašome pateikti iki spalio 20 d. (imtinai).
Jeigu esate saviizoliacijoje tuose namuose, kuriuose esate deklaravę savo gyvenamąją vietą, prašymą balsuoti namuose prašome pateikti iki spalio 21 d. (imtinai).
Rinkėjai, esantys saviizoliacijoje ir turintys savo transporto priemones, taip pat galės balsuoti iš anksto spalio 19-22 d. specialiose saviizoliacijoje esantiems rinkėjams skirtose išankstinio balsavimo vietose, įsteigtose Vilniaus, Kauno, Šiaulių miestų ir Raseinių rajono savivaldybėse.
Balsavimo vietų sąrašas tik saviizoliacijoje esantiems rinkėjams bus paskelbtas artimiausiu metu.
Saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, grįžusiems iš užsienio arba turėjusiems kontaktą su COVID-19 sergančiais asmenimis bus suteiktas leidimas iki 2 val. palikti izoliacijos vietą ir bus sudarytos galimybės atvykti į išankstinio balsavimo vietą.
Norintiems balsuoti šiose vietose, skirtose išimtinai saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, išankstinės registracijos nereikia – pakaks su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę ir turėti asmeninį rašiklį. Atvykstant į šias balsavimo vietas nebus svarbi ir rinkėjo deklaruota gyvenamoji vieta.
Kilus klausimų, maloniai prašome skambinti trumpuoju informacijos teikimo numeriu 1855.

Rubrikoje Aktualijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *