„…Esame viena šeima“

Čia nėra pareigų nei laipsnių
Susirinkome gera valia.
Vis tiktai praleista kartu tiek metų
Esame viena šeima.


Taip buvęs Prienų policijos komisariato Kriminalinio skyriaus pareigūnas Julius Buividavičius savo parašytame ketureilyje kalba apie žmones, su kuriais jį siejo darbas ir įvairios patirtys. J. Buividavičius džiaugiasi, kad tie ryšiai gyvi ir šiandien, kad jie bent kartą per metus profesinės dienos proga veteranus suveda draugėn.
Šiemet vykęs susitikimas buvo jau dvidešimt pirmas. Visi ankstesni pasibuvimai vyko jų iniciatoriaus J.Buividavičiaus sodyboje prie Verknės upės, o šiemet savo kiemo vartus bičiuliams svetingai atvėrė veiveriškis Remigijus Raudonis.
Tradiciškai susirinkusieji pirmiausia tylos minute pagerbė išėjusius Amžinybėn buvusius bendradarbius, tarp jų ir prieš metus mirusį buvusį nuolatinį susitikimų dalyvį Zienių, o paskui drauge vaikščiojo prisiminimų takais, kalbėjosi apie šiandienos džiaugsmus ir rūpesčius. Žinoma, nepamiršo ir laikmečio aktualijų.
J. Buividavičius pasidalino įspūdžiais iš neseniai įkurtos profesinės sąjungos „Ekspareigūnai“ steigiamojo susirinkimo, kuriame, renkant vadovus, jam buvo patikėtos vicepirmininko pareigos. Kaip sakė, J. Buividavičius, sąjunga planuoja įsijungti į Pareigūnų nacionalinio susivienijimo gretas. Naujos sąjungos sukūrimą pasveikino ir Vidaus reikalų ministerijos Kriminalinio biuro viršininkas Algis Matonis, pakvietęs į spalio 27-ąją Klaipėdoje vyksiančią Kriminalinės policijos šventę, kurios metu bus atidengtas paminklas kriminalistams. Kodėl būtent Klaipėdoje stovės paminklas jo profesijos „broliams“, J. Buividavičius sakė dar nežinąs, bet būtinai išsiaiškins nuvykęs į iškilmes.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *