Į sena pažvelkime naujai

Vėžionių bendruomenės „Topolis“ nariai visą vasarą aktyviai dalyvavo projekto „Į sena pažvelkime naujai“ veikloje.


Šio projekto tikslas buvo apjungti vaikus, jaunimą, suaugusiuosius bei neįgaliuosius bendram tikslui – pasitelkti informacines ir ryšių technologijas bei išmokti dalintis savo patirtimi elektroninėje erdvėje. Projekto metu vyresnoji karta jaunimą mokė senųjų amatų ir rankdarbių technologijų, kulinarinio paveldo, kuris vėliau buvo integruotas į elektroninę erdvę. Bendruomenėje vyko užsiėmimai, kurių metu jaunimas mokė senąją kartą naudotis šiuolaikinėmis technikos priemonėmis.
Projektas labai buvo naudingas, atsirado glaudesnis ryšys tarp skirtingų kartų. Senjorai ir neįgalieji išmoko naudotis planšetiniais kompiuteriais ir išmaniaisiais telefonais. Dalyviai džiaugiasi galėdami bendrauti neišeidami iš namų, keistis nuotraukomis ir dalintis patirtais įspūdžiais. Ypač tapo aktualu bendrauti per atstumą šiuolaikinių technologijų pagalba dėl COVID-19 rizikos. Daugelis žmonių stengiasi kuo mažiau turėti tiesioginių kontaktų su kitais asmenimis, todėl šiuolaikinės technologijos padeda jiems bendrauti nekeliant jokios rizikos. Taip pat džiugu, kad projekto metu jaunimas atsiminė senąsias tradicijas, kurias puoselėjo jų protėviai. Jaunimas pasimokė marginti kiaušinius, megzti kojines, nerti skrybėlaites, gaminti mėsos sūrį ir kitus senovinius skanėstus (lazankas, šližikus, švilpikus).
Projekto metu Vėžionių bendruomenė „Topolis“ susikūrė internetinę svetainę www.vezionys.lt. Ji buvo labai reikalinga viešinant veiklą, mažinant socialinę atskirtį. Joje bendruomenė publikuoja esamas ir būsimas veiklas bei nuveiktus darbus. Svetainė tapo jos vizitine kortele.
Vėžionių bendruomenės „Topolis“ nariai džiaugiasi, kad projekto dėka tapo matomi ne tik socialiniuose tinkluose, bet ir viešoje erdvėje, kuri yra prieinama visiems interneto vartotojams.
Irma Kereišienė
Vėžionių bendruomenės „Topolis“ pirmininkė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *