Sergančiųjų skaičius – didžiausias nuo pandemijos pradžios

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rugsėjo 10 dienos duomenimis, ketvirtadienį šalyje buvo patvirtinti 36 koronaviruso (COVID-19) atvejai, iš jų 17 atvejų siejami su židiniais. Paskelbta, kad šalyje koronavirusine infekcija serga 1070 asmenų (2030 – pasveiko). Tai – didžiausias sergančiųjų COVID-19 skaičius Lietuvoje nuo pat pandemijos pradžios. Ankstesnis sergančiųjų rekordas buvo fiksuotas balandžio 20 dieną, kai vienu metu jis siekė 1048 atvejus.
Balandžio 9 d. NVSC Kauno departamento Prienų skyrius informavo apie patvirtintą dar vieną atvejį Prienų rajone, Stakliškių seniūnijoje. Susirgo asmuo, kuris laikinai gyvena kitame mieste. Jis gydosi ambulatoriškai. Šiuo metu rajone serga 8 asmenys.
Sveikatos apsaugos ministerija išplatino pranešimą, kad nuo šiol asmenys, kurie turėjo sąlytį su sergančiais koronavirusu (COVID-19) arba lankėsi susirgusiųjų nurodytose buvimo vietose, savo duomenis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistams galės pateikti elektroniniu būdu. Pateikę duomenis, žmonės sulauks NVSC specialistų, atliksiančių individualų rizikos vertinimą, skambučio. 
Tokia naujovė bus taikoma, atsižvelgus, kad ne visais atvejais užsikrėtusieji koronavirusu nurodo visus asmenis, su kuriais bendravo, tad NVSC specialistai apie tokius sąlytį galimai turėjusius žmones išvis nežino ir negali jų identifikuoti. Taigi galimybė duomenis pateikti elektroniniu būdu leis greičiau identifikuoti ir informuoti, kokių priemonių asmenys turėtų imtis.
Be to, ši naujovė leis užtikrinti, kad daugiau žmonių galėtų prisiskambinti į NVSC karštąją liniją dėl kitų jiems aktualių klausimų. Dabar sulaukiama itin daug skambučių, kai žmonės kreipiasi dėl galimai turėto sąlyčio. 

Rubrikoje Aktualijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *