Savivaldybės vadovų pasitarimas su seniūnais

Rugpjūčio 26 d. Prienų r. savivaldybėje vyko vadovų ir seniūnijų seniūnų pasitarimas. Meras A. Vaicekauskas, administracijos direktorė J. Zailskienė, mero pavaduotoja L. Jakinevičienė, administracijos direktorės pavaduotojas A. Marcinkevičius, mero patarėja A.Dargužienė kartu su seniūnais aptarė Duonos ir ugnies festivalio organizavimo, apleistų žemės sklypų ir pastatų tvarkymo, asmenų aptarnavimo seniūnijose ir kitus klausimus.
Įvertinę Lietuvos epidemiologinę situaciją bei nuo rugsėjo 1 d. įsigaliosiančius naujus reikalavimus renginių organizatoriams, Savivaldybės vadovai su seniūnais sutarė, kad Duonos ir ugnies festivalio koncepciją būtina šiek tiek keisti. Nutarta atsisakyti suplanuotų seniūnijų kiemelių, o organizacinius sprendimus dėl kitų šventės dalių (ūkininkų ir gražiausių sodybų savininkų apdovanojimų, šventinio koncerto ir kt.) priimti vėliau.
Pasitarime iškelta darbininkų trūkumo seniūnijose problema. Seniūnų teigimu, labai sumažėjo darbininkų, atidirbančių už pašalpas, nedaug darbininkų atvyksta dirbti ir pagal Užimtumo tarnybos vykdomas programas. Kol kas padėtis nėra kritinė, tačiau ateityje galbūt reikės ieškoti kitų būdų, kaip tvarkyti seniūnijų viešąsias erdves.
Aptariant apleistų sklypų tvarkymą seniūnai pasidžiaugė, jog dauguma įspėtų sklypų savininkų savo sklypus nušienavo. Balbieriškio seniūnijos seniūnė paragino atkreipti dėmesį į apleistus valstybinius sklypus, nes iš gyventojų gaunama skundų, kad valstybiniai sklypai nėra tvarkomi ir šienaujami. Seniūnai neturi galimybės sužinoti, ar tokie sklypai yra kam nors išnuomoti. Ši problema aktuali visoms seniūnijoms, todėl sutarta valstybei nuosavybės teise priklausančių sklypų tvarkymo klausimą spręsti bendradarbiaujant su Nacionaline žemės tarnyba. Kalbėdamas apie žemės sklypų priežiūrą, meras A. Vaicekauskas pažymėjo, kad miestuose, miesteliuose ir gyvenviečių centruose sklypai turi būti labiau prižiūrimi ir dažniau šienaujami. Seniūnų buvo paprašyta įvertinti šiuo metu galiojančią žemės sklypų priežiūros tvarką ir pateikti savo pasiūlymus.  
Seniūnai informavo, kad, gavę pranešimus apie būtinybę tvarkyti apleistus statinius, kai kurie savininkai juos nugriovė arba artimiausiu metu planuoja griauti. Paaiškėjo, dėl kurių apleistų ar avarinės būklės pastatų bus galima pradėti turto pripažinimo bešeimininkiu procedūras. Seniūnai iškėlė problemą dėl areštuotų apleistų pastatų, kurių savininkai netvarko, o parduoti negali. Pasitarimo dalyvių nuomone, dėl pagalbos sprendžiant šias problemas būtų galima kreiptis ne tik į antstolius, bet ir į Antstolių rūmus.
Kalbėdami apie asmenų aptarnavimo tvarką seniūnijose, seniūnai informavo, kad su didelėmis problemomis nesusiduria, srautus pavyksta sureguliuoti, gyventojai naudojasi elektroninėmis ryšio priemonėmis.
Pasitarime taip pat aptarti kelių ir pakelių priežiūros, Sosnovskio barščių naikinimo, skelbimų lentų atnaujinimo visose seniūnijose klausimai. 
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *