Pociūnų padangėje

Skraidė jaunimas

Pasibaigus karantinui, savaitei į Pociūnus pasisemti patirties rinkosi jaunieji sklandytojai.
Tiesa, be šešiolikmečio Tito Jovaišos ir pora metų vyresnio biržiečio Ugniaus Kairio, kiti pilotai amžiumi buvo gerokai vyresni, jauni tik kaip sklandytojai. Štai po daugelio metų į sklandytuvą sėdo vienas iš akrobatinės lakūnų grupės ANBO pilotas Antanas Marčiukaitis. Atrodo, kad lakūną sklandymas paviliojo rimtai: nusipirkęs sklandytuvą, nepraleidžia progos pakilti į orą ir jau mėgina dalyvauti varžybose. Dažnai aerodrome lankosi ir aktorius Sakalas Uždavinys iš Vilniaus.
Orai skrydžiams buvo prastoki, pavyko įveikti vos vieną kitą maršrutą, bet laikas, skrendant kartu su patyrusiais asais – Lietuvos rinktinės sklandymo treneriais Vladu Motūza ir Dariumi Liaugaudu – nenuėjo veltui… Ypač patenkinti buvo Titas ir Ugnius, su kuriais treneriai skraidė ir individualiai.



Kūrė reklaminį filmą

Birželio 16 d. Pociūnų aerodrome žvilgsnį traukė neįprastas reginys: aplink skraidantį sklandytuvą, sukdamas įvairias figūras, nardė aviamodelis, o nuo jų neatsilikdamas zvimbė dronas. Negana to, sklandytuvas skrodė ir spalvotą debesų juostą.
Taip buvo kuriamas reklaminis filmukas apie UAB „Sportinė aviacija ir Ko“ baltasparnį LAK–17 cfes. Režisavo ir 12 kg aviamodelį skraidino daugkartinis radijo valdomų aviamodelių pasaulio čempionas Donatas Paužuolis. Sklandytuvą pilotavo UAB „Sportinė aviacija ir Ko“ direktorius Vytautas Mačiulis. Keletą kartų kartoti skrydžiai buvo filmuojami ne tik drono pagalba, bet ir sklandytuvo viduje bei sparno gale sumontuotomis kino kameromis.
– Nufilmuotos medžiagos visai parai, tikrai bus iš ko pasirinkti ir sukurti gerą filmuką, – džiaugėsi Donatas.
Onutė Valkauskienė


Jau trisdešimtas

UAB „Sportinė aviacija ir Ko“ darbuotojams kiekvienas naujas sklandytuvas – savotiška šventė.
Prieš savaitę į aerodromą iškeliavo jau trisdešimtasis LAK 17B fes mini. Jį „apskraidė“ direktorius Vytautas Mačiulis.
– Skrenda puikiai, labai geras sklandytuvas, tik reikėtų patikrinti radijo ryšį, „kažkas su ausinėmis…“ – neslėpdamas šypsenos sakė pilotas.
Po kelių dienų priekaba su sklandytuvu iškeliavo į Prancūziją. Lak17B fes mini – paklausiausias gamyklos baltasparnis. Lietuvos vardą jie garsina ne tik dešimtyje Europos šalių, bet ir už Atlanto.

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *