Pyragas Mamai!

Šį gegužės sekmadienį minėsime Motinos dieną, deja, saugodami savo brangiąsias, baltų žiedlapių nuklotais takais dar negalėsime skubėti pas jas ir apkabinti, dar per anksti…

Bet pats laikas pasvarstyti, kokia staigmena galite pradžiuginti savo mamą. Puiki idėja! Gal, kaip ir Miglė, iškepkite jai pyragą pagal savo firminį receptą ir nusiųskite kvepiantį lauknešėlį šventės proga. Mama tikrai džiaugsis tokia nuoširdžia, su meile ir išmone kepta Jūsų dovana…

Atsiverskite senus savo užrašus, susiraskite tą ypatingąjį receptą, pagal kurį iškepsite PYRAGĄ MAMAI. Savo kepinių nuotraukas su pridėtais receptais ir palinkėjimais savo brangiam žmogui atsiųskite laikraščio „Gyvenimas“ Facebook Messinger programėle arba el. paštu: dale@gyvenimas.info ir laimėkite vieną iš trijų kulinarijos knygų.

Iki trečiadienio suskubusieji tokiu būdu pasveikinti savo mamas, galės joms kartu su vaišėmis įteikti ir popierinį šeštadienio „Gyvenimo“ laikraštį su nuoširdžiais savo sveikinimais.


Miglės Juozaitytės trupintas pyragas Mamytei

Pagrindui: 10 šaukštų miltų/ kvietiniai + avižiniai /
120 gramų sviesto
2 saujos maltų riešutų
Cinamono, druskytės.


Iš šių produktų darome trupinius, jais išklojame atidaromą torto formą. Pakepame orkaitėje 15 -20 min. Tada ant viršaus tepame mėgstamos uogienės ir dedame antrą sluoksnį trupinių, sumaišytų iš 100 gramų avižinių dribsnių, sviesto, medaus ir aguonų.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 40 min.
Skanaus.

Rubrikoje Redakcijos skiltis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *