Diena, kai politika ne pati svarbiausia…

Viena iš retų progų, kai vyrai susizgrimba, kad politiniai klausimai gali palaukti, yra Kovo 8 – oji, Tarptautinė moterų solidarumo diena. Sekmadienį vykusio šventinio susirinkimo metu Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Prienų skyriaus vyrai gėlėmis pagerbė partietes moteris, joms skambėjo didžėjaus atliekama muzika. Moterims LVŽS skyriaus pirmininkas Jonas Vilionis skyrė pačius nuoširdžiausius linkėjimus ir savo kūrybos ketureilį. Proginiame pranešime jis pabrėžė moterų puoselėjamas vertybes ir tradicijas, jų vaidmenį ir indėlį į šeimos ir bendruomenės gyvenimą, priminė, kad Kovo 8 – oji glaudžiai susijusi su moterų judėjimu už savo teises.

Svečias LVŽS pirmininko pavaduotojas, Seimo narys Tomas Tomilinas kalbėjo, kad šia proga kiekvienas vyras turėtų susimąstyti apie tai, ką jis savo darbe, atstovaujamoje srityje galėtų padaryti, kad moterų situacija taptų geresnė. Jo teigimu, nors lietuvos viešajame sektoriuje, biudžetinėse įstaigose dirba daug moterų, vadovaujančiuose ir atsakinguose postuose, juolab politikoje, jų mažuma. T.Tomilinas susirinkusiesiems pristatė su kolegomis parengtą įstatymo projektą, kuris paskatintų partijas į savo gretas įtraukti kuo daugiau moterų ir skirti joms aukštas vietas sąrašuose. Tai padariusioms partijoms galėtų būti skiriamas 6 proc. didesnis finansavimas. Visgi, anot Seimo nario, šis įstatymo projektas politiniame lygmenyje sulaukė pasipriešinimo.

„Apie moterų teises galima kalbėti su patosu ir gražiai, bet verčiau imti ir kažką svarbaus dėl to padaryti,“ – sakė T.Tomilinas.

Skyriaus pirmininkas J.Vilionis pasveikino ir įteikė pažymėjimus moterims, tapusiomis LVŽS narėmis.

Dalės Lazauskienės nuotraukos

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *