Kaip būti lyderiu savo vaikams?

Sausio 30 dieną Prienų rajono Išlaužo pagrindinėje mokykloje jau antrąjį kartą tėveliai ir visi besidomintys mokyklos bendruomenės nariai buvo sukviesti į rajoninę tėvų konferenciją „Tėvai – tėvams. Kaip būti lyderiu savo vaikams?“ Susirinkusius pasveikino mokyklos direktorė Rasa Žilinskienė bei muzikos mokytoja ekspertė Aldona Armonienė kartu su mokiniais paruoštu nuotaikingu, džiazo ritmu persmelktu pasirodymu.


Konferencija, kurios formatas neįprastas tuo, jog ją veda ir patirtimi dalinasi mokinių tėvai, liko ištikima tradicijoms. Šį kartą pirmoje konferencijos dalyje išgirdome mūsų mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupės vienos iš mamų Lauros Milkevičienės pranešimą „Mes – pavyzdys savo vaikams“, Jiezno gimnazijos tėčio Valdo Bisikirsko – „Tėtė – vaikų draugas“ ir Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos tėvų atstovės Juditos Žukauskienės pranešimą „Tėvų autoriteto svarba“. Tėvai ne tik klausėsi, bet ir uždavinėjo klausimus bei dalinosi savo įžvalgomis su pranešėjais. O kad darbas vyktų sklandžiai ir nuotaikingai, pasistengė konferencijos vedėja – mama Rasa Kimbirauskienė.
Antroje konferencijos dalyje sulaukėme garbingo svečio – lektoriaus, edukologijos magistro, supervizoriaus Žilvino Gailiaus pasisakymo. Buvo smagu, kad nuoširdaus ir šilto bendravimo aplinkoje lektorius dalinosi ne tik teorinėmis žiniomis, bet ir gyvenimiškais pavyzdžiais.
Konferencijos pabaigoje mokinių tėvai trumpoje refleksijoje išsakė savo mintis: jei tėvai nori būti autoritetu savo vaikams, vieno recepto nėra, nes visi vaikai skirtingi. Svarbiausi dalykai, kuriuos reikia padaryti – skirti vaikams laiko, juos mylėti bei būti lyderiais patiems sau.
Guoda Vilkė,
Priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytinio Vėjo mama

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *