Tarybos posėdis

Lapkričio 27 dieną Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdyje iš planuojamų 27 klausimų apsvarstyti 25. Atsiradus tam tikrų teisinių niuansų, savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas paprašė iš darbotvarkės išbraukti du klausimus: dėl negyvenamųjų patalpų panaudos viešajai įstaigai „Stakliškių sporto klubas“ pakeitimo ir dėl pritarimo vidaus sandoriui.

Kompensuos išlaidas seniūnaičiams
Neseniai Prienų rajono savivaldybėje išrinkti nauji seniūnaičiai. Posėdžio metu svarstytas klausimas dėl išmokos seniūnaičiui dydžio nustatymo ir seniūnaičio išlaidų, susijusių su jo veikla, apmokėjimo ir atsiskaitymo tvarkos aprašo patvirtinimo. Daugumos sprendimu Taryba pritarė Audriaus Narvydo pateiktam sprendimo projektui, tačiau su koalicijos pasiūlytais pakeitimais. Kaip pats A. Narvydas teigė, šis sprendimas yra tam tikras kompromisas, nes visi puikiai supranta, jog nesutikus su valdančiųjų pataisymais, sprendimui nebūtų pritarta. Lėšų seniūnaičių išlaidoms padengti atsirado kitu sprendimu nutarus 10 proc. sumažinti Tarybos nariams skirtas kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto, biuro patalpų nuomos kompensacijas.

Mokytojai kompromiso nesulaukė
Vis dažniau kalbant apie mokytojo profesijos stygių ir pastangas padaryti šią profesiją prestižine, bandoma ieškoti būdų, kaip pritraukti specialistus į mokyklas. Tarybos narys A.Narvydas teikė projektą ir dėl švietimo įstaigų vadovų, jų pavaduotojų ugdymui, mokytojų, švietimo pagalbos specialistų važiavimo į darbą ir atgal išlaidų kompensavimo, tačiau švietimo bendruomenė iš Tarybos narių kompromiso nesulaukė. Svarstant šį klausimą, ne vienas Tarybos narys pareiškė, kad tokių kompensacijų norėtų ne tik mokytojai, bet ir kitų biudžetinių įstaigų atstovai. Anot mero, pritarus šiam sprendimui reikėtų papildomų lėšų, o konkrečių siūlymų, iš kur jas paimti, nebuvo. Pats A.Narvydas teigė, jog šio projekto tikslas – atvežti gerus specialistus pas mokinius, tačiau sprendimui nepritarė 16 Tarybos narių, už balsavo – 4, 2 susilaikė.

Ar reikia Prienams studijų rėmimo programos?
Posėdžio metu taip pat buvo svarstomas klausimas dėl Prienų rajono savivaldybės studijų rėmimo programos patvirtinimo, komisijos sudarymo ir jos darbo reglamento patvirtinimo pakeitimo. Švietimo skyriaus vedėjui Rimvydui Zailskui pristačius šį klausimą, Tarybos nariui Audriui Narvydui kilo klausimų dėl šios programos teisinio pagrindo. Be to, A.Narvydo nuomone, vargu ar 100 eurų parama daro realią įtaką studentų pasirinkimui grįžti į Prienus. Anot jo, kur kas efektyviau būtų studentams skirti didesnes išmokas su sąlyga, jog šie grįš dirbti į rajoną, o apsigalvoję, grąžins jiems sumokėtus pinigus. Beje, tokią praktiką taiko ir kitos savivaldybės. R.Zailsko teigimu, iniciatyva remti gabius rajono studentus, skatinant juos siekti geresnių rezultatų, yra sveikintina. Šiuo metu paramą už gerą ir labai gerą mokymąsi gali gauti Prienų rajono mokyklas baigę, universitetuose besimokantys studentai, kurių pusmečio rezultatų vidurkis yra ne žemesnis kaip 8 balai. Per metus gaunama apie 25 studentų paraiškos. Visgi daugumos nutarimu, sprendimas priimtas, todėl studentai ir toliau galės gauti stipendiją pagal studijų rėmimo programą.

Išrinkti atstovai į Prienų rajono verslo tarybą
Praėjusiame Tarybos posėdyje balsavimas dėl atstovų delegavimo į Prienų rajono verslo tarybą patyrė fiasko – sprendimui priimti nepakako balsų. Lapkričio 27 dieną vykusiame posėdyje prie šio klausimo grįžta dar kartą. Į verslo tarybą pretendavo 5 nariai, daugumos sprendimu į tarybą deleguoti Alvydas Vaicekauskas, Gintautas Bartulis, Cezaras Pacevičius ir Dovilė Ručytė. Nesulaukus palaikymo, opozicijos atstovė R. Keturakienė į verslo tarybą nepateko.
Po posėdžio žodžio prašė administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, kuri Tarybos nariams priminė, jog Administracijos darbuotojai mielai dalyvauja visuose komitetų posėdžiuose, į kuriuos yra kviečiami, todėl J. Zailskienė prašė komitetų intensyvesnio bendradarbiavimo.

Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *