Subyrėjus „tvarkiečių“ frakcijai, spręs ir partijos likimą

Seime permainos: susikūrė nauja frakcija „Lietuvos gerovei“, jos seniūnu išrinktas partijos „Tvarka ir teisingumas“ Prienų skyriaus pirmininkas Vytautas Kamblevičius.
„Gyvenimui“ jis patvirtino, jog į naują parlamentinę frakciją susibūrė septyni politikai, penki iš jų į naują darinį perėjo iš frakcijos „Tvarka ir teisingumas“. Prie jų prisidėjo „socialdarbietis“ Algirdas Butkevičius bei buvęs frakcijos narys Rimas Andrikis (Mišri Seimo narių grupė). Pasak V.Kamblevičiaus, organizuotas „tvarkiečių“ pasitraukimas iš frakcijos – savotiška pamoka partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiui, jaunam politikui Remigijui Žemaitaičiui, kad ateityje nedarytų klaidų ir nepriimtų vienvaldiškų sprendimų. „Jis ignoravo frakcijos darbą, nesiskaitė su kitų narių nuomone, todėl mums trūko kantrybė,“ – V.Kamblevičius įvardino frakcijos subyrėjimo priežastis.
Naujosios frakcijos seniūnas patvirtino, kad naujasis parlamentinis darinys sulaukė pakvietimo prisidėti prie Seimo valdančiosios daugumos. Šią savaitę minėtu klausimu vyks konsultacijos.
V.Kamblevičius įsitikinęs, kad, išsiskyrus R.Žemaitaičio ir buvusių jo partiečių keliams, bus pasikeitimų ir pačioje partijoje, ir jos skyriuose.
„Dėl partijos ateities, jos pavadinimo ir hieraldikos pakeitimo sprendimą priims partijos valdyba. Kadangi pirmininkas nerodo iniciatyvos ją sukviesti, pirmadienį su aktyviais partijos nariais buvome susirinkę pasitarti dėl tolimesnių žingsnių, juk žmonėms reikia paaiškinti susiklosčiusią situaciją ir aptarti neatidėliotinus klausimus,“ – sakė V.Kamblevičius.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *