Muzikinis vakaras Birštone  nukėlė į XX amžiaus pradžią

Liepos 17 dieną „Eglės“ sanatorijoje, Birštone, vyko muzikinis vakaras su saksofonistu Viliumi Asadausku. Į renginį, kurio metu skambėjo XX amžiaus kino filmų melodijos, susirinko ne tik gausus sanatorijoje besigydančių ir poilsiaujančių žmonių būrys, bet ir nemažai praeivių. Vietos prie scenos neradę žiūrovai muzikos klausėsi ir antrame aukšte.
Muzikantas koncertą pradėjo 1936 metų filmo „Kapitono Granto vaikai“ kūriniu „Kapitono dainelė“. Vėliau grojo muziką iš filmų: „Misteris X“, „Krikštatėvis“, „Rožinė pantera“, „Šerburo lietsargiai“, „Rokis“. Sugrojo ištrauką iš filmo su Liza Mineli bei filmo „Ilga kelionė per kopas“. Vilius Asadauskas surengė mažą konkursą, paprašydamas atspėti keturių filmų pavadinimus, kurių melodijas grojo. Entuziastingi žiūrovai greitai įsitraukė į pasiūlytą žaidimą ir bendromis jėgomis išvardino filmus.
Koncerto metu taip pat skambėjo melodijos iš filmų „Graži moteris“, „Asmens sargybinis“, „Titanikas“. Saksofonistas atliko ir Fredžio Merkurio muziką, sukurtą 1975 metais ir skambėjusią neseniai sukurtame filme „Bohemijos rapsodija“.
 Muzikantas po koncerto prisipažino, kad sanatorijoje koncertuoja pirmus metus, tačiau jau spėjo surengti ne vieną koncertą ir džiūgavo, jog jo grojamą muziką žmonės visuomet priima su džiaugsmu, tad klausytojų netrūksta. Pasak Viliaus Asadausko, kitais metais sukaks penkiasdešimt metų, kaip iš rankų nepaleidžia saksofono. Jis teigė, kad tiksliai nepamena, kaip jo gyvenime atsirado muzika, tik visuomet jautė pomėgį groti.
Koncertą išklausiusi Rasa sako, kad sanatorijos pasiūlyta idėja vakarą praleisti su muzika jai labai patiko: „Dažnai sakoma, kad muzika gydo. Atėję čia galime ne tik pasimėgauti sanatorijos teikiamomis procedūromis, bet ir sveikti, atsipalaiduoti, klausantis harmoningos muzikos“.
Viliaus Asadausko koncertas ­ne pirmas „Eglėje“ organizuotas nemokamas renginys. Džiugu, kad jų vis daugėja.
Darija Ustilaitė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *