Jubiliejinės šventės dieną – „gintarėlių“ linkėjimai ir Lietuvai

Daugelis prieniečių atžalų savo vaikystės metus sieja su vaikų lopšeliu – darželiu „Gintarėlis“. Šiemet šiai ikimokyklinio ugdymo įstaigai, kurią lanko per 100 vaikų, sukako 30 metų.


Šventiškai balionais išpuošta įstaiga savo jubiliejų paminėjo lapkričio 9 dieną, į renginį Prienų kultūros ir laisvalaikio centre sukvietusi tėvelius, senelius, mažuosius ugdytinius, kolegas, socialinius partnerius, savivaldybės atstovus ir kitus svečius.
Scena tapo nuostabiu vaikystės pasauliu, kuriame krykštauja, džiaugiasi, dainuoja, groja ir šoka vaikai. „Gintarėlis“ gali pasididžiuoti ugdytinių meniniais pasiekimais, kurie atsispindėjo ir šventės programoje. Tai – kūrybingų auklėtojų ir meninio ugdymo pedagogės Linutės Vitkauskienės nuopelnas. Programą pasirodymais paįvairino buvę darželio ugdytiniai – solistė Austėja Belenavičiūtė, smuikininkė Karolina Radzevičiūtė, „Ąžuolo“ progimnazijos mokinių vokalinis ansamblis. Muzikinius sveikinimus dovanojo „Saulutės“ lopšelio – darželio vaikučiai, „Pasakos“ lopšelio darželio darbuotojų vokalinis ansamblis. Džiugių akimirkų suteikė studijos ,,Impresium“ šokėjai Matas Kartautas ir Alanta Kurijanovaitė. Dėkojant už nuoširdų darbą ir laiką, praleistą kartu, vienas iš programos muzikinių numerių buvo skirtas ilgametei darželio direktorei Zinai Dzencevičienei, kuri dėl svarbių aplinkybių negalėjo atvykti į šventę.
LR Seimo narys Andrius Palionis įteikė padėką darželio vadovei Jūratei Liutkuvienei, o suaugusiems priminė, ko jie gali pasimokyti iš savo vaikų: džiaugtis be priežasties, būti visą laiką užimtiems ir reikalauti to, ko labai nori. Politikas įstaigai dovanojo Lietuvos valstybės vėliavą, o visus vaikučius pavaišino pagal Sveikatos apsaugos ministerijos rekomenduotas receptūras iškeptais keksiukais.
Jubiliejaus proga buvo pagerbtas „Gintarėlio“ kolektyvas. Jį pasveikino Prienų rajono savivaldybės vicemeras Algis Marcinkevičius, administracijos direktorius Egidijus Visockas ir jo pavaduotoja Rima Zablackienė. Įstaigos darbuotojams įteikti administracijos direktoriaus E.Visocko,  Švietimo skyriaus vedėjo Rimvydo Zailsko, įstaigos direktorės Jūratės Liutkuvienės padėkos raštai. 
„Tikiu bendruomenės sutelktumu darniam darbui. Linkiu mums visiems, kad visada būtume kelyje, vedančiame į didžiausią sėkmę, laimę ir meilę; visada būkime smalsūs kaip vaikai, spinduliuojantys palaimą ir kupini troškimų, skleidžiantys aplink gerumą“, – pabrėžė įstaigos vadovė.
J.Liutkuvienė padėkojo ugdytiniams už galimybę nepasenti, buvusiems ir esamiems darbuotojams – už sąžiningą ir nuoširdų darbą auklėjant mažuosius vaikučius. Padėkos žodžius ji skyrė lopšelio – darželio tarybos nariams, socialiniams partneriams, savivaldybės vadovams, rėmėjams, „Tango picerija“ vadovams ir Strielčių ikimokyklinio ugdymo skyriaus ugdytinių tėveliams už pagalbą, kuriant įstaigos edukacines erdves.
Kolegas su įstaigos jubiliejumi sveikino miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų „Saulutė“ ir „Pasaka“ vadovės Rita Drazdauskienė ir Birutė Šuliauskienė, Prienų KLC atstovės Virginija Naudžiūtė ir Ligita Gediminienė. Savo dukrų, buvusių „Gintarėlio“ ugdytinių Augustės ir Ugnės, vardu kolektyvui dėkojo mokytoja Rima Lyberienė.
Kadangi darželio sukaktis sutampa su Lietuvos valstybės atkūri-mo 100 -mečiu, savo šventę „gintarėliai“ baigė visi kartu į dangų paleidę skristi šimtą vaikučių linkėjimų Lietuvai.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *