Nauji aidai Prienų krepšinio pasaulyje

Viešoje erdvėje dažnai girdime posakį, jog krepšinis – tai antroji lietuvių religija. Krepšinio dieną į arenas plūsta tūkstančiai sirgalių, kurių širdys tarsi plaka vienu ritmu, o jų rankomis vilnija vienybės banga. Ši krepšinio manija neaplenkia ir Prienų krašto, kuriame neseniai sukomplektuota antroji krepšinio komanda – „Prienų KKSC“.


Iki šiol Prienai turėjo vieną komandą „Prienų Skycop“ (anksčiau „Prienų Rūdupis“, „Prienų Prienai“, „Prienų TonyBet“, „Prienų – Birštono Vytautas“), kuri žaidžia aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), tačiau visai neseniai mūsų krašto krepšinio padangė nušvito naujomis spalvomis – sukomplektuota nauja komanda, žaisianti regionų krepšinio lygoje (RKL).
Stakliškių sporto klubo ir Prienų KKSC iniciatyva suburta nauja komanda, kurios visi žaidėjai yra vietiniai krepšininkai. Nors RKL yra trečioji pagal pajėgumą lyga Lietuvoje, tačiau ,,Prienų KKSC“ žais ne tik jaunieji talentai, bet ir patyrę žaidėjai: Gediminas Maceina, Vytautas Vaikšnis, Prienų KKSC treneris Mantas Jančiauskas, „SkyCop“ žaidėjas Ernestas Mankauskas.
Staigmena tapo ir naujasis šios komandos vyr. treneris. Juo tapo prieniečiams gerai žinomas ilgametis pagrindinės Prienų komandos žaidėjas, Prienų KKSC treneris Paulius Ivanauskas.
Spalio 28 d. „Prienų KKSC“ pirmą kartą pasirodė savo žiūrovų akivaizdoje. Krepšininkai „surėmė ginklus“ su Kupiškio komanda. Nors žiūrovų salėje buvo nemažas būrys, tačiau jų palaikymas naujajai komandai energijos nepridėjo. Beveik visą varžybų laiką svečiai diktavo savo taisykles namų šeimininkams ir tik paskutinėmis žaidimo minutėmis Prienai „perėmė vadeles“ į savo rankas. Vis dėlto prieniečiams pavyko išplėšti pergalę. Rungtynės baigėsi rezultatu 78:76 (14:16, 24:21, 12:20, 28:19).
Patyręs žaidėjas Gediminas Maceina į varžovų krepšį sumetė 22 taškus, taip pat prie pergalės svariai prisidėjo Šarūnas Stiklakis, pelnęs 14 taškų, ir Ernestas Mankauskas, surinkęs 12 taškų.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *