Aptarė sergančiųjų hemofilija reabilitacijos problemas

Rugsėjo 27-28 dienomis Birštono „Tulpės“ sanatorijoje vyko tarptautinė VIII Baltijos šalių slaugytojų, dirbančių su hemofilija sergančiais pacientais, mokslinė – praktinė konferencija.
Ją organizavo LSMU onkohematologijos klinika, Hemofilija ir retomis koagulopatijomis sergančiųjų reabilitacijos ir slaugos specialistų draugija ir Suaugusiųjų hemofilija sergančių pacientų reabilitacijos centras, įkurtas „Tulpės“ sanatorijoje. Į konferenciją susirinkę medikai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos dalinosi žiniomis ir gerąja darbo patirtimi, taikant moksliškai pagrįstus gydymo metodus sergančiųjų hemofilija reabilitacijoje ir slaugoje.
Konferencijoje pranešimą skaitė ir „Tulpės“ sanatorijos direktorė Liucija Patinskienė. Ji papasakojo, kaip sanatorijos Reabilitacijos centre išskirtinėmis metodikomis vykdoma sergančiųjų reta genetine liga pacientų reabilitacija. Sanatorijos specialistai žinių sėmėsi įvairiose pasaulio šalyse, jas perteikia ir kolegoms. Kasmet sanatorijoje rengiami tarptautiniai seminarai, vyksta pacientų sveikatingumo stovyklos suaugusiesiems ir vaikams. Konferencijos dalyviai galėjo apsilankyti šiame centre, pamatyti, kaip pacientams taikoma kineziterapija.
Prieš trejus metus Lietuvos sveikatos mokslų universitetas ir „Tulpės“ sanatorija parengė, redagavo ir išleido mokomąją knygą įvairių specialybių gydytojams apie sergančiųjų hemofilija reabilitaciją.
Konferencijos dalyvius pasveikino Birštono merė Nijolė Dirginčienė. Ji pasididžiavo „Tulpės“ sanatorijos kolektyvu, nemažai nuveikusiu šioje srityje. Merė pasidžiaugė, kad Birštono kurorto sanatorijos išsaugojo reabilitacijos profilį, ieškoma nišų, specializuojamasi tokių retų ligų, kaip hemofilija, gydyme ir reabilitacijoje. Savo ruožtu ji pažadėjo, kad Birštono savivaldybė palaikys šias pastangas.
Konferencijoje dalyvavo gydytojai hematologai, reabilitologai, vaikų ir šeimos gydytojai, slaugytojos, kineziterapeutai bei kitų specialybių medikai.

Rubrikoje Sveikata ir socialinė apsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *