„Nemuno kilpų“ žvejai – treti

Rugsėjo 8 dieną geriausi Lietuvos ir kitų pasaulio šalių žuvienės virimo meistrai jau 10-ąjį kartą rinkosi į Šilutės tarptautinį žuvienės virimo čempionatą. Pirmą kartą čempionato istorijoje žuvienę virė Šilutės „širdyje“ – istorinėje Šilokarčemos (senojo turgaus) aikštėje, iš kur gardus žuvienės kvapas, nešamas Pamario krašto vėjų, pasklido po visą margą pasaulį.


Žuvienės virimo čempionato vyr. šefas, renginio sumanytojas Marijus Budraitis į Šilutę sukvietė 54 žuvienės virimo komandas, kurios varžėsi dėl įvairiausių prizų. Katilų aveniu, ešerių ir pūgžlių akligatviai kaip magnetas traukė žuvienės garbintojus, šnekančius skirtingomis kalbomis, bet mėgstančius šį renginį, apie kurį gandas čempionato globėjos europarlamentarės Vilijos Blinkevičiūtės dėka nuvilnija iki pat Briuselio ir Strasbūro.
Prienų „Nemuno kilpų žvejų“ komanda jau 8 -tus metus iš eilės dalyvauja žuvienės virimo čempionate. Šiais metais mūsų šauni komanda – Rimtautas Kuzmickas, Vytautas Kunca, Vytas Bujanauskas, Vidas Šiopys – ankstų šeštadienio rytą atvyko į Šilutę, įsikūrė mums paskirtoje vietoje. Po čempionato atidarymo prieniškių komanda atkreipė į save dėmesį savo išskirtinumu. Dalyvius ir žiūrovus iš tolo kvietė prieiti Prienų tautodailininko Algimanto Sakalausko išdrožinėti kelmai, ant kurių buvo užkaisti žuvienės puodai. Virėjas – šefas Vytautas Kunca, maišydamas kunkuliuojančius žuvienės ir žuvies sriubos katilus, negailėjo patarimų, kaip išvirti skanią žuvienę. Kiti komandos nariai nuoširdžiai bendravo su žiūrovais, Seimo nariais, savivaldybių atstovais, dalijosi Prienų krašto žuvienės receptu, kvietė vaišintis. Prieniškiai sulaukė daug publikos simpatijų, su didele meile jie išvirė 80 litrų skanios žuvienės iš karpių, lydekų, lynų, karšių. Visą išvirtą žuvienę greitai išdalino žiūrovams, o, jų teigimu, prieniškių žuvienė buvo „dieviško skonio“.
Žuvienę vertino Pamario krašto žuvienės samčio „riteriai“, tarp jų ir praėjusių metų čempionai, iškovoję geriausio žuvienės virimo meistro pirmąjį žiedą. Vienintelis, autentiškas Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio čempiono žiedas papuošė absoliučiai geriausio žuvienės virimo meistro iš Mažeikių ranką. Antrosios vietos laimėtojams – komandai iš Vokietijos – atiteko 30 kilogramų rūkytas šamas.
Prienų „Nemuno kilpų žvejų“ komanda tarp 54 dalyvavusių komandų 2018 metų žuvienės virimo čempionate užėmė garbingą III vietą ir buvo apdovanoti išskirtiniu atminimo prizu. Laimingi, pakiliai nusiteikę sugrįžo į namus ir jau tarpusavyje šnekučiuojasi apie kitų metų šventę, svajonėse – geriausio žuvienės virimo šefo – čempiono žiedas.
Komanda dėkoja kitiems prieniškiams dalyviams, savo sirgaliams ir palaikytojams – Pranui ir Česlavai Mitkevičiams, Antanui Mikučiauskui.
„Nemuno kilpų žvejų“ komandos išvirtos žuvienės visus kviečiame paragauti rugsėjo 29 d. Prienų krašto mugėje „Rudens spalvos“.
Gabija Kuzmickaitė
Prienų komandos dalyvė 

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *