Vasaros kryptis – Šiaurės Italija

Vasara – kelionių metas. Ir nors šiemet lietuviška vasara lepina mus tropine šiluma, atsispirti norui pažinti kitas šalis sunku. Keliaudami susipažįstame, pamatome ir išmėginame naujus dalykus. Viena iš sparčiai populiarėjančių vasarotojų krypčių – Riminis. 2017 m. aviakompanijai „Ryanair“ pradėjus tiesioginius skrydžius iš Kauno, bilietų į abi puses kaina dažniausiai nesiekia 100 Eur, o skrydis trunka vos dvi valandas.

Riminis – Šiaurės Italijos kurortas, įsikūręs Adrijos jūros pakrantėje. Tai ramus miestas, garsėjantis savo paplūdimiais, kurie tęsiasi net 15 kilometrų! Nors miestas nedidelis, turintis mažiau nei 150 000 gyventojų, jis išsiskiria savo kultūriniu paveldu ir istorija, menančia senovės Romos laikus. Vienas žymiausių miesto senamiesčio objektų yra Arco d’Augusto. Arka pastatyta prieš daugiau nei 2000 metų, skirta pagerbti imperatorių Gajų Julijų Cezarį. Ji yra viena seniausių žinomų triumfo arkų Šiaurės Italijoje. Aplankyti būtina ir Ponte di Tiberio tiltą. Jis taip pat mena Cezario laikus, o naudojamas yra iki šiol. Tyrinėjant senamiestį, būtina paklaidžioti siauromis gatvelėmis. Senoji architektūra, spalvinga, už kiekvieno posūkio čia gali rasti bažnyčią, aikštę, meno dirbinių krautuvėlę ar nuostabų itališką restoraną. Riminis taip pat puikus pasirinkimas šeimoms su mažais vaikais. Jūros pakrantė labai sekli, vanduo šiltas, nuolat budi gelbėtojai, o paplūdimiai švarūs ir prižiūrėti. Čia taip pat yra didelis atrakcionų ir pramogų parkas Mirabilandia, delfinariumas, akvariumas, vandens parkas.
Miestas patrauklus ir tiems, kurie nori ne tik ilsėtis, bet ir keliauti. Pati populiariausia kryptis – San Marinas. Kiek daugiau nei pusvalandis kelio autobusu ir atsiduriate kitoje valstybėje. Miniatiūrinė San Marino sostinė ir senamiestis įsikūrę ant Titano kalno. Kalno viršuje – dvi pilys, nuo kurių bokštų atsiveria nuostabi panorama. Kalno viršūnė pasiekiama akmenimis grįstomis gatvelėmis, čia gausu parduotuvių ir restoranų. San Marinas itin palankus norintiems apsipirkti – daugeliui prekių čia netaikomas pridėtinės vertės mokestis. Senamiestyje galima išmėginti įvairius amatus, nuolat vyksta viduramžiški pasirodymai.
Jei norite pamatyti dar daugiau – čia puikus susisiekimas su beveik visais Italijos miestais. Venecija, Milanas, Florencija, Roma, Bolonija, – miestai lengvai pasiekiami traukiniais ir autobusais. Arčiausiai – Bolonija. Kelionė traukiniu trunka kiek daugiau nei valandą, tik svarbu žinoti, kad vasarą Italijos traukiniai gali būti labai perpildyti, nes bilietų parduodama gerokai daugiau, nei yra vietų traukinyje. Bolonija – didelis ir senas miestas. Vienas žymiausių miesto objektų – seniausias pasaulyje universitetas, įkurtas 1088 metais. Bolonija taip pat garsėja svyrančiu Asinelli bokštu, jo aukštis siekia beveik 100 metrų ir kad pasiektum bokšto viršūnės apžvalgos aikštelę tenka įveikti 498 laiptelius. Tai – aukščiausias svyrantis bokštas Italijoje – žymusis Pizos bokštas yra tik 55,8 metro aukščio! Nuo šio bokšto viršūnės atsiveria visos Bolonijos panorama.
Kiekviena kelionė keičia pasaulėžiūrą ir suteikia gyvenimui naujų spalvų, todėl keliaujant labai svarbu kuo daugiau pažinti ir atrasti. Riminio kryptis puikiai tinka visiems – ir keliautojams, ir poilsiautojams. Vieni čia gali lepintis kaitria saule, šilta jūra ir nuostabiu maistu. Kitiems puikios sąlygos ištyrinėti vietos istoriją, o tada šokti į traukinį ar autobusą ir keliauti ieškoti nuotykių kitame Italijos mieste.
Vilmantė Žukauskaitė

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *