Ieškoti patirties – pas kolegas

Pastaruoju metu Prienų globos namuose apgyvendinama vis daugiau jaunesnio amžiaus asmenų, kuriems reika užtikrinti gyvenimo kokybę. Prienų globos namai du dešimtmečius specializavosi dirbti su vyresnio amžiaus asmenimis, todėl reikalingos naujos patirtys tenkinant individualius globojamų jaunesnio amžiaus asmenų poreikius.

Kartu su kolegomis Ukmergės rajono Jasiuliškių globos namuose.

Prienų globos namų socialiniai ir sveikatos priežiūros skyriaus darbuotojai lankėsi Utenos ir Ukmergės rajono Jasiuliškių socialinės globos namuose, norėdami susipažinti su gerosiomis praktinėmis patirtimis, kaip organizuojant jaunesnio amžiaus specialiųjų poreikių asmenų užimtumą, tenkinant įvairius individualius poreikius, lūkesčius.
Kartu diskutuota apie įsisenėjusias ilgalaikės priežiūros sistemos problemas: socialinės srities personalo funkcijas, socialinio darbo esmę globos įstaigose, kai vis didėja slaugomų žmonių skaičius, socialinės globos namų suaugusiųjų gyventojų paruošimą integruoti į bendruomenę ir realias jų galimybes gyventi savarankiškai, išėjus iš įstaigos, vis sunkesnį personalo darbą, didėjančius ir neatlaikomais tampančius psichologinius krūvius, kai vis auga reikalavimai, sveikatos paslaugų organizavimo iššūkius ir t.t.
Angelė Bajorienė
Prienų globos namų direktorės pavaduotoja socialiniams reikalams

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *