Seniūnų pasitarime – pasiruošimo krašto mugei, kelių, apleistų statinių klausimai

Birželio 6 d. vykusiame seniūnų pasitarime dalyvavo Prienų r. savivaldybės vadovai, Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus specialistai. Pirmiausia pasitarime buvo aptarti pasiruošimo tradicinei rudens krašto mugei akcentai. Dėl mieste vykstančių statybos darbų šiais metais mugę planuojama surengti prie Sporto arenos. Kartu planuojama organizuoti ir rajono sporto šventę. Išskirtiniu šventės akcentu turėtų tapti seniūnijų (to regiono) kulinarinio paveldo pristatymas. Taip pat to krašto gamintojai, ūkininkai šventės metu galės pristatyti ir parduoti savo produkciją. Kaip sakė vicemeras A. Marcinkevičius, kol kas tai pirminis aptarimas, laukiama seniūnų pasiūlymų ir pastabų.


Visose seniūnijose vyksta nemažai renginių, ypač vasarą, kuriems išleidžiama didelė dalis visų metų lėšų. Meras A. Vaicekauskas pažymėjo, kad seniūnijų biudžetai bus papildyti po 1000 eurų likusiems renginiams iki metų pabaigos.
Daug dėmesio pasitarime skirta kelių priežiūrai ir apleistiems statiniams. Meras kvietė seniūnus labai atsakingai prižiūrėti kelius: jeigu yra didelių skaudulių ir trūksta lėšų, artimiausiu metu pateikti poreikį Savivaldybei – tikslinant Savivaldybės biudžetą bus stengiamasi pagelbėti.
Savivaldybės vadovas primygtinai ragino seniūnus ir atsakingus specialistus tęsti pradėtus darbus dėl apleistų ir blogėjančios būklės statinių. Jo teigimu, negana siųsti tik pranešimus ir įspėjimus apie gresiančias baudas – reikėtų pasikviesti asmeniškai pasikalbėti (meras keletą savininkų taip pat yra pakvietęs į pokalbį, – past.), jeigu nepadeda – taikyti administracinio poveikio priemones. Visi dokumentai apie įspėjimus, skirtas baudas privalės būti užfiksuoti ir pateikti Savivaldybei.
Pasitarime analizuotas ir papildomų stebėjimo kamerų įrengimo prie kapinių poreikis, seniūnų bendradarbiavimas su kitų savivaldybių seniūnais dalijantis gerąja patirtimi.
Jau kitą dieną, birželio 7 -ąją, sulaukta seniūnų delegacijos iš Utenos rajono. Juos pakvietė neseniai Utenos krašte viešėję Prienų rajono seniūnijų seniūnai.
Savivaldybėje svečius pasitiko meras A. Vaicekauskas. Jis pasidžiaugė, kad bendradarbiavimas tarp savivaldybių seniūnų toliau plėtojamas. „Seniūnų darbas yra labai svarbus. Jeigu seniūnai atsakingai dirba, mažiau rūpesčių lieka Savivaldybės vadovams“, – pabrėžė meras. Jis palinkėjo visiems produktyvaus darbo bei gražios pažinties su Prienų kraštu ir įteikė atminimo dovanas.
Už šiltą priėmimą, skirtą laiką bei dėmesį uteniškiai merui atsidėkojo nuoširdžiais padėkos žodžiais ir simboline atminimo dovana iš savo krašto.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *