Nugalėjo Kauno krašto sklandytojai

Dvi savaites Pociūnuose vykusiame Lietuvos atviros klasės sklandymo čempionate nugalėjo Kauno apskrities aviacijos sporto klubo (KAASK) nariai: prieniškis Gvidas Sabeckis, skridęs lietuviškuoju 15 m sparnų mosto sklandytuvu LAK17/15, pagamintu Pociūnuose įsikūrusioje bendrovėje „Sportinė aviacija ir Ko“, antras – Darius Liaugaudas, trečias – Adomas Grabskis.

Virtualaus sklandymo čempionato nugalėtojai G.Sabeckis, K.Mikalauskas, K. Sabeckis su LAK prezidentu M.Sinkevičiumi ir Seimo nariu M. Puidoku.

Apdovanoti ir virtualaus sklandymo čempionato nugalėtojai. Didžiąją taurę iškovojo vilnietis Karolis Mikalauskas, antrą ir trečią vietas atitinkamai užėmė broliai Gvidas ir Kęstutis Sabeckiai. Abiejų čempionatų prizininkams apdovanojimus įteikė Lietuvos aeroklubo prezidentas Mindaugas Sinkevičius ir kartu atvykęs Seimo narys Mindaugas Puidokas. Už gerai organizuotas varžybas Padėkos raštu apdovanotas ir KAASK direktorius Vytautas Sabeckis.
Šiemet pasisekė su orais, daug skraidyta, vykdyta net 11 pratimų, bet neįprastai karštus gegužės mėnesio orus lėmę besikaitaliodami anticiklonai buvo tikras išbandymas net ir patyrusiems sklandytojams, keturias dienas skrista ir be termines sroves rodančių debesų. Varžybų direktorius ir vyr. teisėjas Ričardas Rusteika profesionaliai parinkdavo pakankamai sudėtingas užduotis, dauguma pilotų pasiekdavo finišą ir tik vienam kitam teko leistis į aikšteles.
Nuo pat čempionato pradžios virė atkakli kova, ir nugalėtojai paaiškėjo tik paskutinėmis dienomis. Po aštuntojo pratimo daugiakovėje į turnyrinės lentelės viršų šoktelėjęs Gvidas išsilaikė iki varžybų pabaigos, o ilgą laiką pirmavęs daugkartinis Lietuvos čempionas biržietis Gintaras Drevinskas smuktelėjo į ketvirtąją vietą. Naujasis čempionas neslėpė džiaugsmo – šiemet jis turėjo svajonę laimėti bent vienerias varžybas. Šios buvo pirmosios, gal sėkmė lydės pasaulio bei Lietuvos klubinės klasės čempionatuose?

Už gerai organizuotas varžybas V. Sabeckį apdovanoja Seimo narys M. Puidokas.

Sidabro medalį iškovojęs D. Liaugaudas dar prieš dieną buvo penktas ir antrąja vieta labai patenkintas. Stebina šio piloto valia ir noras skraidyti – 2013 m. avarijos metu susilaužė stuburą, bet ir atsisėdęs į neįgaliojo vežimėlį nepasiduoda, skraido, ir dar kaip skraido! Šiemet dar dalyvaus Lenkijoje vyksiančiame pasaulio, vėliau Paluknyje – Lietuvos klubinės klasės čempionatuose. Darius atviros klasės sklandymo čempionate prizininku tapo pirmąkart, bet klubinėje klasėje Lietuvos čempiono titulą yra iškovojęs 15 kartų. Tai buvo prieš 2013 -uosius.
A.Grabskis bronzos medaliu nelabai patenkintas, jo tikslas buvo – čempionas! Neabejoja, atsigriebs kitąmet. Beje, tik po paskutinio pratimo Adomas šoktelėjo į prizininkus, iš trečiosios į penktąją vietą nubloškęs prieniškį, daugkartinį šalies čempioną Vytautą Sabeckį. Kiti prieniškiai turnyrinėje lentelėje išsirikiavo taip: Vytautas Mačiulis – šeštas, Vytautas Paulauskas – tryliktas, Stasys Skalskis – penkioliktas.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *