Tapo Lietuvos specialiosios olimpiados lengvosios atletikos čempionais

Gegužės 9 dieną iškilmingai, nešant olimpinį deglą, buvo atidarytas Lietuvos specialiosios olimpiados lengvosios atletikos čempionatas. Specialioji olimpiada šiemet švenčia 50 -tąjį jubiliejų. Olimpinio deglo nešimo ceremonijoje lentelę su Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos pavadinimu nešė mokyklos atletė 10s klasės mokinė Raminta Jancevičiūtė. Šiais metais šiame čempionate dalyvavo net 193 atletai iš visos Lietuvos.


Prienų „Revuonos“ mokyklai atstovavo 7 atletai: Jancevičiūtė Laura (9s klasė), Jancevičiūtė Raminta (10s klasė), Karpauskas Rimvydas (6s klasė), Aleksevičius Kęstutis (10s klasė), Butėnas Nojus (5s klasė), Morkevičius Andrius (5s klasė) ir Steponkevičiūtė Neringa (5s klasė). Kiekvienas mūsų mokyklos atletas dalyvavo dviejose rungtyse: kamuoliuko metime, šuolyje į tolį, 50 m bėgime, 100 m bėgime arba 200 m bėgime.
Geriausiai sekėsi Andriui Morkevičiui ir Laurai Jancevičiūtei, kurie 50 m bėgime ir kamuoliuko metimo rungtyje iškovojo pirmąsias vietas savo amžiaus grupėse. Taip pat puikiai sekėsi Kęstučiui Aleksevičiui, kuris 100 m ir 200 m bėgimo rungtyse buvo pirmas savo amžiaus grupėje. Raminta Jancevičiūtė 100 m atstumą įveikė pirmoji, o šuolyje į tolį liko trečia. Rimvydas Karpauskas buvo pirmas kamuoliuko metimo rungtyje savo amžiaus grupėje. Nojus Butėnas ir Neringa Steponkevičiūtė 50 m bėgime savo amžiaus grupėje užėmė pirmąsias vietas.
Čempionatas šiemet užsitęsė, kadangi dalyvavo labai gausus būrys sportininkų, bet po tokių apdovanojimų visi grįžome laimingi, geros nuotaikos ir pasiryžę kitais metais siekti pergalių.
Vilma Glaveckienė
Kūno kultūros mokytoja

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *