„Vėl Užuguostyje šventė“…

Žaliuojančiu pavasario keliu į tradicinę šventę, kuri šiais metais vyko Užuguostyje, susirinko Prienų neįgaliųjų draugijos nariai. Svečius sutiko, maloniai prie papuoštų vaišėmis nukrautų stalų pakvietė renginį „Paveldo šaknys“ vedęs neįgaliųjų draugijos Stakliškių skyriaus pirmininkas Mikadas Januškevičius ir skambi atlikėjo Aliaus Zakarausko melodija. Pakuonio, Balbieriškio, Šilavoto bei Stakliškių skyrių žmonėms draugiją palaikė jų seniūnai.


Savivaldybės administracijos vardu saldžias vaišes perdavė ir pasveikino nepritrūkstančius idėjų bei iniciatyvos, gebančius dalintis gera nuotaika bei gerumu žmones Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė.
Šventę pradėjo ir viso renginio metu gerą ūpą dovanojo naujai susikūręs Prienų neįgaliųjų draugijos ansamblis „Šilas“.
Užuoguosčio bendruomenės „Užuguostis“ vardu sveikino pirmininkė Damutė Sodaitienė ir jos pavaduotoja Onutė Ruočienė. Kad ši šventė tradiciškai tęsiasi čia, mokyklos sporto salėje, ir kad ji vėl sukviečia draugėn, kaip kad skambi visų daina „Vėl Užuguostyje šventė“, pasak sveikintojų, yra įrodymas, jog pražydo praeitos šventės gėlė. Matyt, viskas čia daroma iš visos širdies. Kai abi sesės uždainavo, nejučia žvilgsnis krypo į klevo žiedais papuoštus stalus. „Pro klevą, pro rugius, kur mėlynas dangus/ ankstyvą rytą vėl tiktai namo“.., – iš vidaus veržėsi kitos dainos žodžiai. Lietuvos 100 -mečio proga sieną puošė Damutės austa tautinė juosta ir aidėjo sesių balsai: „ašarom sidabro verkė rūtos žalios/ skendo ūkanose tėviškės šilai“…
Draugijos narius, renginio svečius sveikino Prienų neįgaliųjų draugijos pirmininkė Irena Valatkevičienė. Drauge su skyrių pirmininkais ji tarė išskirtinį nuoširdų „Ačiū“ Mikadui Januškevičiui.
O jis yra ne tik Ringailių folkloro ansamblio narys, Užuguosčio bendruomenės „Užuguostis“ narys bei dainuojantis drauge su Damute, Onute, bet ir puoselėjantis iš savo mylimos mamytės paveldėtą receptą „Vėdarai apgavikai“, už kurį jis gavęs ne vieną prizą, ne vieną padėką. Taigi jais ir svečius vaišino, ir mokė, kaip pasigaminti patiems. Mikadas ragino neužmiršti savo paveldėtų šaknų, giliau pasidomėti tuo, ką paliko tėvai, seneliai bei proseneliai, stengtis, kad vertybės, kurioms nepavaldus joks laikas, būtų perduodamos iš kartos į kartą.
Taip nemokamoj pamokoj dalyvavo visi, vieni užsirašė, kiti galbūt ne, bet „vėdarų apgavikų“ skanavo ir dar norėjo.
O vėliau, Mikado pakviesti, ir sudalyvavo viktorinoje, kurios metu turėjo atspėti ir kiek tiksliai reikia šiam patiekalui ingredientų, ir nepaminėtus baravykus įvardinti, ir dar daug klausimų apie mūsų valstybę atsakyti. Viktorinai prizus įsteigė Ringailių folkloro ansamblio vadovė Aldona Kamantauskienė, Stakliškių, Balbieriškio skyriai ir kt.
„…karštą širdies dalelę sudėjai į kraitelę…“, – skambant dainai „Mamytės kraitelis“, buvo pasveikintos visos mamos su artėjančia gražiausia pavasario švente – Motinos diena.
Vaišintis, bendrauti, linksmintis ragino šventės vedėjas Mikadas Januškevičius nuoširdžius padėkos žodžius tarė savo padėjėjamas: Romualdai, Antaninai, Damutei, Onutei, Janei, Algiui bei rėmėjams: „UAB „Lietuviškas midus“, UAB „Lielius“, „Birštono mineraliniai vandenys ir ko“, įmonės savininkei J. Petraškaitei, IĮ „Eulanta“ ir kitiems. O šventė tęsėsi bendram šokio ratelyje, bendroje visų dainoje bei širdyse.
Palma Pugačiauskaitė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *