Lietuva pirmą kartą rengia UEFA merginų finalinį turnyrą

Lietuvoje pirmą kartą organizuojamas merginų iki 17 metų turnyras, kuriam pasiruošimas vyko ir Birštone. Miestas priima tris A grupės komandas: Suomiją, Vokietiją ir Olandiją. Šia proga „Vytautas Mineral SPA“ buvo surengta žiniasklaidos diena, kurioje dalyvavo minėtųjų šalių atstovai.


Treneriai visi, kaip susitarę, džiaugėsi geromis sąlygomis. Svečiai negailėjo gražių žodžių ir Lietuvai, ir pačiam Birštonui. Anot jų, Lietuvoje puikus saulėtas oras, kuris iš tiesų palengvina treniruotes. Treneriai taip pat džiaugėsi treniravimosi ir gyvenimo sąlygomis. Komandų atstovai finalines kovas pasitinka nestokodami geros nuotaikos. Konferencijos metu Olandijos ir Vokietijos komandų trenerės šmaikštavo apie kaimynystę, tačiau savaime suprantama, jog visos komandos sieks nugalėti.

Kas, kur, kada?
Iš viso čempionato finalinėse kovose dalyvauja 8 šalys. A grupėje susikaus Lietuva, Suomija, Vokietija bei Olandija, B grupėje savo jėgas išbandys Anglija, Italija, Lenkija, Ispanija. Turnyrai vyks trijuose Lietuvos miestuose, kurių futbolo stadionai puikiai tinka tarptautinėms varžyboms: Marijampolėje, Alytuje bei Šiauliuose.
Anot Lietuvos futbolo federacijos prezidento Tomo Danilevičiaus, šis čempionatas – tai visos moterų futbolo bendruomenės įdėto sunkaus darbo pripažinimas ir laiptelis tolesniam augimui, o dabartinė komandos sudėtis įeis į istoriją, nes jokia moterų nacionalinė rinktinė anksčiau nežaidė tokiame lygyje.
Visi futbolo mėgėjai varžybas gali stebėti jau nuo gegužės 9 dienos, o didysis finalas įvyks gegužės 21 dieną Marijampolės stadione. Lietuvos rinktinei pirmosios varžybos nebuvo sėkmingos. Ji pralaimėjo Nyderlandų futbolininkėms.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *