Nutiestas tiltas medicininiam turizmui iš Kazachstano

Antradienį Birštone su vizitu viešėjo Lietuvos ambasadorius Kazachstano Respublikoje Vytautas Naudužas, Kazachstano oro bendrovės „SCAT Airlines“ viceprezidentas Nikolajus Buriakovas su komandos nariais, Lietuvos transporto atašė Andrius Burba. Jie atvyko turėdami tikslą pristatyti naują skrydžių kryptį iš Vilniaus į Kazachstano sostinę Astaną, šiuo maršrutu „SCAT Airlines“ pradės vykdyti skrydžius jau nuo gegužės 27 d.

Birštono savivaldybėje lankėsi Lietuvos ambasadorius Kazachstano Respublikoje V.Naudužas (viduryje), „SCAT Airlines“ viceprezidentas N.Buriakovas (antras iš dešinės) ir kiti svečiai.

Svečius priėmė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, vicemeras Vytas Kederys, administracijos direktorius Vincas Valentinas Revuckas, jų kvietimu susitikime dalyvavo ir kurorto sanatorijų, sveikatingumo centrų, viešbučių vadovai. Merė pabrėžė, kad naujasis reisas dar labiau pagyvins medicininį turizmą, pritrauks daugiau poilsiautojų į Birštoną. Kadangi palankioje geografinėje šalies vietoje esantis Birštonas šiuo metu yra sparčiausiai Lietuvoje augantis kurortas, merė vylėsi, kad Kazachstano piliečiai taip pat jo neaplenks.
N.Dirginčienės teigimu, Birštone yra sukurta gera turizmo infrastruktūra, sudarytos puikios sąlygos sanatoriniam gydymui, reabilitacijai, sveikatos stiprinimui ir poilsiui. Kurortą dėl gydymo natūraliais gamtiniais ištekliais, ramios ir jaukios aplinkos, sanatorinių paslaugų vis dažniau renkasi klientai iš užsienio šalių (Vokietijos, Izraelio, Rusijos ir kt.), todėl, anot merės, svečiai iš Kazachstano taip pat neturėtų nusivilti nei paslaugų kainos ir kokybės santykiu, nei aptarnavimu, juolab kad sanatorijų ir sveikatinimo įstaigų darbuotojai kalba ir angliškai, ir rusiškai.
Lietuvos ambasadorius Kazachstano Respublikoje Vytautas Naudužas pasidžiaugė pažintimi su Birštono mere, užsimezgusiais ryšiais, kurie, jo įsitikinimu, turės tęstinumą. Jis sakė, kad Kazachstanas yra svarbus Lietuvos ekonominis partneris, prekyba su šia šalimi pernai pasiekė 1,7 mlrd. dolerių apyvartą. Todėl 4 val. 20 min. truksiantis tiesioginis skrydis tarp abiejų šalių sostinių pagerins verslo situaciją ir ne tik tai.
Reisas turėtų patikti studentams, sportininkams, meno kolektyvams bei naujų įspūdžių ieškantiems turistams, juolab kad, išduodant vizas, paprastai problemų nekyla. Nuo šiol ne tik kazachai, bet ir lietuviai į savo kelionių maršrutus galės įtraukti dar nematytas šalis, aplankyti kurortus, išvysti įdomias istorines ir gamtines vietoves.
Pokalbio metu „SCAT Airlines“ viceprezidentas N.Buriakovas plačiau papasakojo apie šią oro skrydžių bendrovę. Ji įkurta 1997 m., šiuo metu vykdo skrydžius į aštuonias pasaulio šalis: Kiniją, Rusiją, Jungtinius Arabų Emyratus, Turkiją, Indiją, Gruziją, Azerbaidžaną ir Armėniją.
„Vilnius – pirmoji „SCAT Airlines“ kryptis Europos Sąjungoje. Tikiu, kad ši kryptis bus patraukli ir užtikrins abipusius turistų srautus“, – pabrėžė jis. 149 vietų „Boeing 737-700“ lėktuvas iš Vilniaus į Astaną kils du kartus per savaitę – ketvirtadieniais ir sekmadieniais.
N.Buriakovas akcentavo, kad oro skrydžių bendrovė bendradarbiauja su Lietuvos įmonėmis, kurios teikia inžinerines, techninio aptarnavimo ir kitas paslaugas, ir šiuo metu joje dirba nemažai lietuvių, jie apmoko įgulas, pilotuoja lėktuvus. Bilietai reisui iš Vilniaus į Astaną ir atgal jau parduodami: bilieto kaina į vieną pusę siekia 165 Eur, į abi puses – 250 Eur.
Siūlomas paslaugas, gydymui naudojamą išskirtinį kurorto turtą – mineralinį vandenį ir purvą – vaizdžiai pristatė „Eglės“, „Tulpės“ ir „Versmės“ sanatorijų, „Vytautas Mineral SPA“, „Royal SPA Residence“ vadovai, užsukti maloniai praleisti laiką ir pailsėti kvietė viešbučių „Pušynė“ ir „Sofijos rezidencija“ savininkai. Vėliau, lydimi Birštono TIC direktorės Rūtos Kapačinskaitės, svečiai galėjo pasižvalgyti po kurortą ir jo įstaigas, papietauti, susipažinti su paslaugų įvairove, įvertinti Birštono – žalio tylos miesto – išskirtinumus ir privalumus.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *