Prienų rajono krepšinio pirmenybėse vėl triumfavo „Stadiono“ komanda

Kovo 17 dieną finišavo keturis mėnesius trukusios Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybės.

„Pakuonis“ – Balbieriškio „Ringis“ 84:83 (25:26, 23:23, 16:22, 20:12)
Svarbiausios sezono kovos startavo rungtynėmis dėl „Mažosios“ taurės, kuriose susitiko „Pakuonis“ ir Balbieriškio „Ringis“. Rungtynės prasidėjo labai rezultatyviai, ir po paskutinėmis sekundėmis pataikyto A. Sakavicko dvitaškio „Ringis“ pirmavo 26:25. Antrajame kėlinyje „Ringis“ pagerino savo gynybą ir greitai susikrovė 12 taškų persvarą. Vis dėlto kėlinį geriau baigė „Pakuonis“: po B. Beliūno tritaškio pakuoniškiai atsiliko vos vienu tašku – 48:49. Po didžiosios pertraukos „Pakuonio“ žaidimas „sustojo“, o tuo pasinaudoję balbieriškiečiai atstatė turėtą 12 taškų pranašumą. Lemiamą ketvirtį pakuoniškiai pradėjo susikaupę ir daugiausia R. Grimalausko ir V. Jarmalos pastangomis išlygino ir persvėrė rezultatą savo naudai. Prasidėjus paskutinei minutei, pirmavo tai viena, tai kita komanda. „Pakuoniui“ pirmaujant vienu tašku, lemiamą ataką organizavo „Ringis“. Deja, tolimas A. Krutulio metimas, aidint sirenai, buvo netaiklus, ir „Pakuonis“ iškovojo dramatišką pergalę rezultatu 84:83.
„Pakuonio“ komandai nugalėtojų taurę įteikė Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius, o „Vytauto“ klubo direktorius Adomas Kubilius naudingiausią Mažojo finalo rungtynių žaidėją pakuoniškį Rolandą Grimalauską apdovanojo LiAngelo Ballo marškinėliais.
Rezultatyviausi žaidėjai: „Pakuonis“: V. Jarmala – 24, R. Grimalauskas – 20, G. Gylys – 15, „Ringis“: R. Stankevičius – 22, A. Mitrulevičius – 21, A. Sakavickas -17.

„Žiburys“ – „Pušynė“ 75:71 (26:16, 17:13, 12:16, 20:26)
„Didžiosios“ taurės mažajame finale į kovą stojo „Pušynės“ ir „Žiburio“ komandos. „Žiburys“ susitikimą pradėjo labai aukštu tempu, nuolat spausdamas priešininkų gynėjus ir tai greitai davė vaisių: greitų atakų dėka, kurių smaigalyje dažniausiai atsidurdavo B. Aleksandravičius, jau po pirmojo kėlinio susikrovė dviženklę persvarą – 26:16. Antrajame kėlinyje žaidimas išsilygino, tačiau „Pušynei“ niekaip nesisekė priartėti prie savo varžovų. Du K. Chadakausko dvitaškiai kėlinio pabaigoje leido „Žiburiui“ dar labiau padidinti savo pranašumą – 43:29.
Po didžiosios pertraukos įsivyravo klampus žaidimas, o tragiškai baudų metimus metusi „Pušynė“ ir toliau išliko besivejančių vaidmenyje. Likus pusei minutės iki paskutinio kėlinio pabaigos „Žiburys“ pirmavo 73:65, tačiau jo žaidėjai dukart paeiliui prasižengė prieš iš toli metusį A. Sinkevičių. Pastarasis pataikė visus 6 baudų metimus, ir skirtumas ištirpo iki dviejų taškų. Deja, tai buvo viskas, ką „Pušynei“ pavyko padaryti – „Žiburys“ sugebėjo išvengti varžovų pražangos, o taiklus K. Chadakausko metimas iš po krepšio įtvirtino sunkią „Žiburio“ pergalę rezultatu 75:71.
Naudingiausiu šio mačo žaidėju buvo pripažintas „Žiburio“ komandos žaidėjas O. Aleksynas, kuriam „Vytauto“ komandos direktorius Adomas Kubilius įteikė specialią statulėlę ir „Vytauto“ marškinėlius.
Rezultatyviausi žaidėjai: „Žiburys“: B.Aleksandravičius ir K. Chadakauskas – po 19, L. Vainikevičius -10, „Pušynė“: A. Sinkevičius – 24, G. Andreikėnas -19, M. Birbalas -10. K. Chadakauskas („Žiburys“) nubaustas technine pražanga.

„Stadionas“ – „Stakliškės“ 65:63 (17:15, 23:14, 15:18, 10:16)
Didžiajame finale susitiko dvi čempionato favoritės – „Stadiono“ ir „Stakliškių“ komandos. Kaip ir priklauso finalui, rungtynės prasidėjo labai atkakliai. „Stadionas“ pirmajame kėlinyje pataikė net 4 tritaškius, kurių dėka po pirmojo kėlinio pirmavo 17:15. Po trumpos pertraukėlės „Stadiono“ gretose pasirodė G. Maceina, kuris iškart ėmėsi darbo: 10 jo taškų greitai leido „Stadionui“ susikrauti dviženklį pranašumą, o po taiklaus M.Jančiausko tolimo metimo, aidint sirenai, „Stadionas“ į didžiąją pertrauką išėjo ilsėtis pirmaudamas 40:29.
Vos prasidėjus antrajai rungtynių pusei, „Stadionas“ padidino savo pranašumą iki 15 taškų. Tačiau tada stakliškiečiai A. Kaminsko ir E. Ignatavičiaus pastangomis pradėjo palaipsniui mažinti skirtumą, o taiklus A. Kaminsko metimas paskutinę trečio kėlinio sekundę sumažino „Stakliškių“ atsilikimą iki vienženklio – 47:55. Paskutiniame kėlinyje „Stakliškės“ pagaliau išlygino rezultatą. Deja, stakliškiečiams išsiveržti į priekį nepavyko, o taikliai baudos metimus metę „Stadiono“ krepšininkai vėl padidino savo pranašumą iki 5 taškų – 65:60. Tada A. Kaminskas pelnė du taškus su pražanga ir, sumažindamas atsilikimą iki 2 taškų, grąžino „Stakliškėms“ viltį. Jų priešininkai prarado kamuolį, tačiau lemiamas E. Ignatavičiaus metimas buvo netaiklus, ir „Stadionas“ po dramatiškos kovos iškovojo čempionų titulą!
Rezultatyviausi žaidėjai: „Stadionas“: M. Jančiauskas -16, V. Vaikšnis, G. Maceina ir R. Gerbutavičius -po 10, „Stakliškės“: E. Ignatavičius -14, D. Židanavičius -13, E. Keblikas ir A. Kaminskas – po 11.
Naudingiausiu finalo žaidėju buvo pripažintas „Stadiono“ komandos žaidėjas M. Jančiauskas, kuriam „Vytauto“ komandos direktorius Adomas Kubilius įteikė specialią statulėlę ir „Vytauto“ marškinėlius.
* * *
Po finalo rungtynių vyko tritaškių metimo ir „Karavano“ konkursai. Tritaškių metimo konkursą kiek netikėtai ir didžiam sirgalių džiaugsmui laimėjo jaunasis Aivaras Valtoraitis, o „Karavano“ konkurso nugalėtoju tapo Rolandas Grimalauskas.
Nugalėtojus pasveikino ir prizus įteikė Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir „Gyvenimo“ laikraščio redaktorė Ramutė Šimukauskaitė. Komandoms buvo įteikti medaliai, diplomai, taurės ir krepšinio kamuoliai.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Prienų rajono savivaldybės ir "Gyvenimo" laikraščio krepšinio 2017 -2018 metų pirmenybės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *