Pirmajame rajono krepšinio pirmenybių ture – penki susitikimai

Lapkričio 19 d. startavo naujasis Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ krepšinio pirmenybių 2017 – 2018 metų sezonas. Iš viso buvo sužaisti net 5 susitikimai.

Veiverių „Amberis“ – „Jieznas“ 64:47 (10:12, 23:14, 10:7, 21:14).

Pirmenybės prasidėjo „Jiezno“ ir Veiverių „Amberio“ rungtynėmis. Labai nerezultatyvia rungtynių pradžia pirmieji pasinaudojo „Amberio“ krepšininkai, o didžiausią persvarą jiems pavyko susikrauti antrajame kėlinyje, kuomet per ketvirtį buvo pataikyti net 6 tritaškiai. Po pertraukos jiezniškiai kiek „aptvarkė“ savo gynybą, bet puolime jiems ir toliau sekėsi labai sunkiai – trečiajame kėlinyje pelnyti vos 7 taškai. Paskutinis rungtynių ketvirtis buvo tik formalumas, ir Veiverių „Amberis“ užtikrintai laimėjo susitikimą rezultatu 64:47.

Rezultatyviausi žaidėjai:

„Amberis“: P. Kirpičenko – 22, T. Žaleniakas -12, T. Vilkas – 8 taškai.

„Jieznas“: R.Žuromskas ir S. Beliūnas – po 12, Ž. Šimanskas -10 taškų.

„Stakliškės“ – Balbieriškio „Ringis“ 102:87 (23:20, 24:22, 23:27, 32:18).

Kitame susitikime į kovą stojo „Stakliškės“ ir Balbieriškio „Ringis“. Pirmoje rungtynių pusėje vyko atkakli kova taškas į tašką, ir nė vienai komandai nepavyko įgyti didesnės persvaros. Stakliškiečius į priekį tempė nesustabdomai rungtyniavęs E. Keblikas, tuo tarpu „Ringio“ gretose labiausiai išsiskyrė A. Sakavickas ir R. Stankevičius. Po didžiosios pertraukos Balbieriškio komandai pagaliau pavyko persverti rezultatą į savo pusę ir laimėti ketvirtį 4 taškais. Paskutinis kėlinys prasidėjo „Stakliškėms“ pirmaujant 70:69, tačiau praėjusių metų pirmenybių vicečempionai įjungė aukštesnę „pavarą“ ir greitai atitrūko nuo savo varžovų. Visos balbieriškiečių pastangos sumažinti skirtumą buvo bevaisės, kadangi į kiekvieną jų rezultatyvią ataką stakliškiečiai taip pat atsakydavo taikliais metimais. Rungtynių pabaigos sirena paskelbė „Stakliškių“ pergalę rezultatu 102:87.

Rezultatyviausi žaidėjai:

„Stakliškės“: E. Keblikas – 48, D. Židanavičius – 24, T. Švedas -17 taškų.

„Ringis“: A. Sakavickas – 33, R. Stankevičius -23, D. Kalėda -13 taškų.

„Pakuonis“ – „Šilavotas“ 61:50 (19:16, 11:4, 14:11, 17:19).

Trečiosiose dienos rungtynėse į aikštę išbėgo pirmenybių debiutantė – „Šilavoto“ komanda, o jos priešininke tapo „Pakuonio“ ekipa. „Klampiose“ rungtynėse beveik visą laiką pirmavo kiek labiau patyrę pakuoniškiai, kurie į didžiąją pertrauką išėjo ilsėtis turėdami 10-ties taškų pranašumą – 30:20. Po pertraukos abi komandos ir toliau didino pražangų skaičių bei nemažai klydo. „Šilavotui“ pavyko laimėti tik paskutinį kėlinuką, tačiau galutiniam rezultatui tai įtakos neturėjo – „Pakuonis“ laimėjo susitikimą rezultatu 61:50.

Rezultatyviausi žaidėjai:

„Pakuonis“: M. Šalčius -23, G. Gylys -16, R. Grimalauskas -13 taškų.

„Šilavotas“: R. Karčiauskas – 12, A. Senavaitis – 11, V. Mieldažys – 9 taškai.

„Pakuonio“ komandos žaidėjas R. Grimalauskas nubaustas technine pražanga.

„Žiburys“ – „Savivaldybė“ 70:66 (20:18 13:20 26:6 11:22).

Didžiausią intrigą žadėjo „Savivaldybės“ ir „Žiburio“ komandų susitikimas. „Savivaldybė“ neteko pagrindinio savo vedlio Š. Stiklakio, kuris išvyko rungtyniauti į Italiją, o „Žiburiui“ atstovavo buvę Prienų KKSC auklėtiniai. Pirmasis kėlinys vyko labai atkakliai, po kurio rezultatu 20:18 pirmavo „Žiburys“. Antrajame kėlinyje M. Birbalo vedama „Savivaldybė“ persvėrė rezultatą ir po dviejų kėlinių galėjo džiaugtis kuklia 5 taškų persvara – 38:33. Po pertraukos žiburiečiai užkūrė tikrą pirtį savo varžovams: vieną po kito tolimus metimus metę jaunieji talentai kėlinį laimėjo triuškinamu 20 taškų skirtumu ir padėjo tvirtus pamatus pirmajai pergalei. Ketvirtajame kėlinyje „Žiburys“ tvarkingo pozicinio žaidimo dėka ir toliau išlaikė saugų pranašumą, tačiau rungtynėms einant į pabaigą prasidėjo „Savivaldybės“ mohikano M. Birbalo šou: veteranas smeigė 4 tolimus metimus, ir komandas skyrė vos vienas metimas. Likus žaisti 7 sekundes, prie baudų metimo linijos stojo „Žiburio“ komandos žaidėjas D. Jancevičius, kurio taiklus metimas nubraukė visas „Savivaldybės“ viltis išplėšti pratęsimą. „Žiburys“ laimėjo susitikimą rezultatu 70:66.

Rezultatyviausi žaidėjai:

„Žiburys“: J. Davidavičius -16, D. Jancevičius -15, O. Aleksynas -13 taškų.

„Savivaldybė“: M. Birbalas – 22, A. Sinkevičius -12, E. Juodsnukis – 9.

„Žiburio“ komandos žaidėjas D. Jancevičius nubaustas technine pražanga. „Žiburio“ komandos atsarginių žaidėjų suolelis nubaustas technine pražanga.

„Stadionas“ – „Dvariukas“ 88:66 (25:25, 24:12 20:9 19:20).

Paskutiniame dienos susitikime įvyko „Stadiono“ ir „Dvariuko“ akistata. Galingiausią sudėtį surinkę praėjusių metų čempionai buvo akivaizdūs favoritai prieš vos 5 žaidėjus turintį „Dvariuką“. Nepaisant didelio jėgų skirtumo, „Dvariukas“ garbingai priešinosi ir pirmąjį kėlinį sužaidė lygiai 25:25. Antrajame ketvirtyje „Stadionas“ pagerino savo gynybą ir, įpusėjus rungtynėms, išsiveržė į priekį 49:37. Po didžiosios pertraukos „Stadionas“ dar labiau didino savo pranašumą, tuo tarpu „Dvariukui“ itin sunkiai sekėsi užpulti varžovų krepšį. Ketvirtajame kėlinyje „Dvariukui“ pagaliau atsirišo krepšys, o penkiese žaidę krepšininkai net sugebėjo laimėti paskutinę susitikimo dalį 20:19. Deja, naudos iš to buvo mažai, o rungtynes laimėjo „Stadionas“ – 88:66.

Rezultatyviausi žaidėjai:

„Stadionas“: V. Palaikis – 27, D. Burbulis -12, R. Gerbutavičius ir I. Snapaitis – po 11 taškų.

„Dvariukas“: A. Čekavičius – 21, J. Kavaliauskas ir T. Mikušauskas – po 13 taškų.

Rubrikoje Prienų rajono savivaldybės ir "Gyvenimo" laikraščio krepšinio 2017 -2018 metų pirmenybės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *