Jubiliejų pažymėjo istoriniu žygiu

Praėjusį šeštadienį Jieznas minėjo 525 metų jubiliejų. Kadangi Jiezno vardas pirmą kartą buvo paminėtas kontekste, susijusiame su Darsūniškio bažnyčia, šventės iškilmės ir prasidėjo būtent šios šventovės šventoriuje.

Čia gausiai susirinkę abiejų bendruomenių žmonės dar kartą prisiminė svarbiausius istorijos įvykius bei faktus (apie juos išsamiai buvo rašyta „Gyvenime) ir išklausė šauklio „atneštą“ žinią apie Darsūniškio bažnyčiai suteiktą privilegiją, kurios kopija vėliau buvo parnešta ir į Jiezną. Parnešta tikrąja prasme, nes po šv. Mišių, kurioms vadovavo JE vyskupas Juozas Matulaitis, skaitlingas jaunųjų šaulių būrys iš Jiezno, Prienų, Vilniaus, Varėnos ir Šalčininkų rajonų, prie kurių prisijungė ir nemažai jiezniškių, dalyvavo žygyje iš Darsūniškio į Jiezną. Dvidešimties kilometrų maršrutą įveikė apie 150 žygeivių, tarp jų – ir 75- erių Julė Kelmelienė iš Sundakų kaimo. Žygiui vadovavo majoras Šarūnas Bajoras.

Pavakare Jiezne prie kultūros ir laisvalaikio centro susirinkę jiezniškiai ir į miesto gimtadienio iškilmes atvykę svečiai, belaukdami žygeivių, apžiūrėjo senovinių mašinų paradą, klausėsi grupės „Poliarizuoti stiklai“ ir Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų pučiamųjų orkestro koncerto, o jiems sugrįžus, visi drauge vaišinosi gardžia žuviene ir, žinoma, tradicine šaulių virta koše.

Jiezno jubiliejui skirtose iškilmėse dalyvavo ir Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius Jiezno seniūnui įteikęs pirmąją profesoriaus L. Mažylio Vokietijoje surasto Lietuvos Nepriklausomybės Akto kopiją. Na, o šventę vainikavo nuotaikingas Edmundo Kučinsko koncertas, iš kurio estafetę vėl perėmė „Poliarizuoti stiklai“.

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *