Rudenėjančioje gamtoje skambėjo vaikų balsai

Rudenėjanti, bet saulės spinduliais glostanti gamta praėjusį šeštadienį į Birštoną pritraukė daugybę žmonių iš kitų miestų. Tarp jaukių, žaluma, gėlėmis ir mineralinio vandens versmėmis išskirtinių kurorto kampelių jie atrado ir „muzikinį“ skverą, kuris jau antrus metus tampa respublikinio vaikų chorų festivalio „Dainuokime drauge“ dalyvių sambūrio vieta.

Amfiteatrinė aikštelė prie „Tulpės“ sanatorijos sutalpino penkis jaunučių chorus – Birštono meno ir Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklų, Garliavos, Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ ir Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos. Klausytojams jie dovanojo populiariąsias dainas iš savo repertuaro, o koncerto pabaigoje visi drauge atliko dvi dainas.

Festivalis pralėkė kaip gaivaus oro gūsis, žiūrovai negailėjo plojimų dainininkams, jų vadovėms ir akompanavusioms koncertmeisterėms. Festivalio rengėjos – Birštono meno mokyklos – direktorė Laimutė Raugevičienė ir Birštono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė padėkojo svečiams už dalyvavimą šiame renginyje. Nuoširdi padėka skirta ir festivalio idėjos autorei mokytojai Ramunei Liutvynskienei, kuri vadovauja Meno mokyklos jaunučių chorui.

„Siekdami sudominti ir motyvuoti mažus vaikus mokytis dainavimo, nusprendėme suteikti jiems progą pasirodyti viešai – savo artimiesiems, kurorto bendruomenės nariams, miesto svečiams. Birštono erdvės tam puikiai tinka. Ne už kalnų ir Moksleivių dainų šventė, kuriai ruošiamės,“ – sakė Meno mokyklos vadovė L.Raugevičienė, svajojanti po kelerių metų į kurortą sukviesti dar gausesnį ir balsingesnį dainininkų būrį.

Šiuo chorų festivaliu Birštono meno mokyklos bendruomenė pradėjo renginių ciklą, skirtą įstaigos 40 – ties metų veiklos jubiliejui. Birštono vaikų muzikos mokykla duris atvėrė 1977 metais ir tapo daugelio vaikų, pamilusių muziką ir meną, kūrybiškumo kalve.

Dalė Lazauskienė

Autorės nuotraukos

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *