Rugsėjo 1 -osios šventė Prienuose

Rugsėjo 1 -ąją pastebimai atgijo Prienų miesto gatvės: šventiškai pasipuošę mokiniai, tėveliai, mokytojai rinkosi į mokyklas, pamaldas Prienų bažnyčioje, po to tradiciškai susibūrė „Žiburio“ kalnelyje, kad įžiebtų mokslo ir žinių žiburį, pasidalintų jo šviesa, palinkėtų vieni kitiems sėkmingų mokslo metų.


Su gražiausia metų švente švietimo bendruomenę sveikino Seimo narys Vytautas Kamblevičius, linkėdamas nuoširdžių tarpusavio santykių ir savitarpio pagalbos. Prienų rajono mero Alvydo Vaicekausko teigimu, laukia neeiliniai metai, papuošti gražių sukakčių: „Žiburio“ gimnazija ir „Revuonos“ pagrindinė mokykla kartu su Lietuvos valstybe minės veiklos 100 – mečius, „Ąžuolo“ progimnazijai sukaks 30 metų. Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas pasidžiaugė, kad šiais metais rajono ugdymo įstaigas užpildys per 3000 mokinių ir darželinukų, juos pasitiks pusketvirto šimto mokytojų ir auklėtojų, o savivaldybės keliais riedės net 17 mokyklinių autobusų. Vedėjas šiais mokslo metais visiems linkėjo naujų atradimų: galbūt labiau norėti mokytis, pažinti, suprasti, perprasti, galbūt labiau padėti mokiniams mokytis, surasti naujų ugdymo formų ir netradicinių vietų.
Sveikinimo kalbose bene dažniausiai buvo linkėta sėkmės, o jos labai prireiks patiems mažiausiems – pirmokėliams, šį rudenį jų į rajono mokyklas atėjo daugiau nei 210. Pažinimo keliu juos ves ne tik mokytojai, tėveliai, bet ir vyresnieji draugai…
Dalės Lazauskienės nuotraukos

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *