Aktyvios „Kupolės“ šokėjų atostogos

Birželio 14 – 26 dienomis Birštono kultūros centro tautinių šokių kolektyvas „Kupolė“, vadovaujamas Birutės Brazdžiūtės, pirmąkart dalyvavo tarptautiniame tautinių šokių festivalyje – konkurse „Primorsko 2017“ Bulgarijoje ir tapo jo laureatu.
Primorsko – kurortinis Juodosios jūros pakrantės miestelis, įsikūręs pusiasalyje, turistus iš viso pasaulio traukia gražia gamta, istoriniu, kultūriniu palikimu, vietinių gyventojų svetingumu, pramogų gausa. Tautinių šokių festivalis čia rengiamas jau penkioliktą kartą. Šiemet į jį buvo pakviesti 39 kolektyvai iš Rumunijos, Lietuvos, Kazachstano, Rusijos, Čekijos, Makedonijos, Ukrainos, Slovėnijos.
Kaip pasakojo kolektyvo vadovė B.Brazdžiūtė, birštoniečiai šokėjai visos viešnagės metu juto organizatorių ir žiūrovų dėmesį – ir dalyvaudami šventinėje eisenoje miesto gatvėmis, ir pasirodydami scenoje. Kai kurie žiūrovai sakė į festivalį atėję specialiai, kad susipažintų su lietuvių kultūrinėmis tradicijomis, tautiniais kostiumais. Birštono „Kupolės“ vyresnieji šokėjai parengė aštuonių šokių programą, kurią atliko kartu su Kauno VMLR jaunesnių šokėjų ansambliu

Šokėjai lankėsi Nesebare, Unesco kultūros paveldo mieste.

„Malūnėlis“. Žiūrovai gausiais plojimais palydėjo lietuvių liaudies šokius „Kalvelis“, „Vyželis“, „Rolenderis“ ir kitus. Birštono šokių kolektyvas buvo apdovanotas laureato diplomu ir taure.
Be pasirodymų, buvo rengiami kiekvienos šalies kultūriniai vakarai, kurių metu skirtingoms tautoms atstovaujantys kolektyvai atskleidė savo kultūrinį savitumą, charakterį, pademonstravo tautinius kostiumus, pristatė kulinarinį paveldą. Ant birštoniečių vaišių stalo buvo ir šakočio, ir šimtalapio, ir lašinių, ir juodos duonos. Misterio rinkimuose apdovanotas birštonietis šokėjas Arnas Pranskevičius.
Šokėjai apžiūrėjo Primorsko miesto įžymybes, aplankė senovinius Sozopolio ir Nesebaro miestus, žavinčius senąja architektūra, pakeliui pažino Budapeštą, grožėjosi Slovakijos bei Serbijos gamta.
Ši išvyka ir dalyvavimas festivalyje – paskatinimas visus metus kantriai repetavusiems šokėjams. Be festivalio Primorske, gegužės mėnesį „Kupolė“ reprezentavo Lietuvą ir Birštoną tarptautiniame festivalyje Jūrmaloje (Latvija), kur pelnė pirmąją vietą. Rugpjūtį, rengdamiesi naujam sezonui, šokėjai susitiks stovykloje prie kurio nors Lietuvos ežero.

Šokėjas A.Pranskevičius pelnė Vicemisterio titulą.

Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *