Jau tris dešimtmečius vaikams augina „sparnus“

„Vaikai – tai ne maži žmonės, o dideli pasaulio stebuklai“, – pradėdama ugdymo įstaigos 30 -ties metų veiklos jubiliejui ir Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtą renginį, birželio 1 -ąją kolektyvui, tėveliams ir susirinkusiems svečiams pastebėjo Birštono vaikų lopšelio – darželio „Vyturėlis“ direktorė Vitalija Adamonienė. 


Jos teigimu, šiuo požiūriu vadovaudamasis auklėtojų, pagalbos vaikams ir šeimai specialistų, kitų darbuotojų kolektyvas jau tris dešimtmečius ugdytiniams augina „sparnus“ – iš darželio jie „išskrenda“ jausdamiesi laisvi ir savarankiški (taip pat ir šeimos bei visuomenės dalimi), įgiję sveikos gyvensenos, pozityvaus bendravimo su suaugusiaisiais ir bendraamžiais pradmenų, būdami tikrais savo šalies ir miesto piliečiais.
Ateitis lopšelio – darželio kolektyvui kelia naujus iššūkius kurti kiekvieno vaiko poreikius atitinkančias galimybes. Sveikatos, kūrybiškumo, auginti savo miesto ir šalies patriotus per 40 -ties darbuotojų kolektyvui linkėjo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Ji įteikė padėkas ilgametei auklėtojai Danutei Adamonienei, maitinimo organizatorei Liudai Lodienei ir auklėtojos padėjėjai Liudmilai Reikelienei.
Seimo nario Andriaus Palionio vardu kolektyvui nuoširdžiausius linkėjimus tarė, o vaikučius saldžiomis dovanomis pradžiugino politiko padėjėja Valė Petkevičienė. Sveikinimo ir padėkos žodžiais kreipėsi darželio tarybos pirmininkas Arnoldas Juozaitis ir buvusi auklėtinė Joana Kliucevičienė, tėvų vardu padėkojo savivaldybės Tarybos narė Jurgita Šeržentienė. Jos rūpesčiu mažieji ugdytiniai turės spalvotų kamuolių ir galės dar aktyviau sportuoti. Šventės išvakarėse birštoniečių Maneikų šeima padovanojo darželiui batutą, ir anksčiau vaikus ji yra pradžiuginusi įvairiais siurprizais.
Savo bičiulius, partnerius su gražia įstaigos sukaktimi sveikino „Tulpės“ sanatorijos direktorė Liucija Patinskienė bei miesto švietimo, kultūros ir kitų įstaigų vadovai su Birštono kultūros centro direktoriumi Zigmu priekyje. Meno mokyklos auklėtinė dovanojo muzikinę dovaną.
„Vyturėlio“ direktorė nuo pat jo įsikūrimo V.Adamonienė padėkojo visiems įstaigos darbuotojams, ypač išskirdama tuos, kurie dirba jau tris dešimtmečius, tai – Liuda Lodienė, Zinaida Mackevičienė, Gražina Baranauskaitė, Valė Petkevičienė, Laima Lankevičienė, Morta Venslavičienė, Roma Gečionienė, Marytė Tamošiūnienė, Vida Kudirkienė.
Vaikučius pasveikino, saugios vasaros palinkėjo Alytaus apskrities VPK Birštono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Milda Vokietaitytė ir jų bičiulis Amsis, įteikę specialia simbolika papuoštą tortą. Renginys baigėsi linksmu mažųjų koncertu ir Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirta akcija „Taikos glėbys“ – auklėtojos, tėveliai, svečiai susikibo rankomis taikios ateities vardan, apsupo vaikučius, taip jiems parodydami savo meilę, rūpestį ir atsakingumą.
Vaikų lopšelis – darželis „Vyturėlis“ įkurtas 1987 m. liepos 1 d., sujungus jį su iki tol kurorte veikusiu „Eglutės“ darželiu. Per 30 veiklos metų įstaiga išleido beveik 1000 ugdytinių. Birštono savivaldybės pastangomis darželio pastatas renovuotas, jame nestinga vaikų.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *