Kokie jausmai Jus aplanko, kai prisimenate savo Mamą?

Kristina Sabaliauskienė, Prienai:
– Man mama – pats brangiausias žmogus, kurio netekau prieš 10 metų. Jos išėjimo į Amžinybę diena tais metais sutapo su Motinos diena. Labai sunku, bet turiu būti stipri, augindama savo dvi dukreles, už kurias jaučiu didelę atsakomybę ir labai myliu. Mokau ir patariu joms dar mažoms, kad gyvenime pirmiausia reikia padėti kitam, kad geriau gyvenime yra duoti negu imti – mokau to, ko ir mane mokė Mama.

Vaclovas Charašauskas, Lielionys:
– Išėjo mama – ir iš namų išėjo šiluma. Sunku apie tai kalbėti Motinos dieną – atmintyje, rodos, prabėga visas gyvenimas, kuriuo mama džiaugėsi 88 metus. Ir kai jau buvo ligos patale, būdavo nuvažiuoju – vis tiek namuose šilta. Po mamos išėjimo dabar šalta ir namų pirkioj, tuščia ir širdyje. Ji – pats brangiausias žmogus gyvenime. Jos dėka atėjau į šį pasaulį. Mane formavo mamos gerumas, išmintis, patarimai, pamokymai ir pabarimai, kurie labai brangūs, nes juos ištarė mama. Juk ir mamos beržinė košė būna skanesnė už kaimyno pyragą. Esu laimingas, kad pats būdamas jau senelis, vis tiek patarimų nuvažiuodavau pas mamą. O rytoj – pasikalbėsime abu, tik dviese, kaip kadaise – šalia jos Amžinojo poilsio vietos…

Deimilė Kandratavičiūtė – Kazakauskienė, Prienai:
– Savo mamytės aš nebeturiu daugiau nei 20 metų. „Mažute, miegok“, – ir dabar girdžiu jos balsą, pati būdama dviejų vaikučių mama. – Tas šiltas Tavo, Mama, globėjiškas žvilgsnis prieš miegą – niekada jo neužmiršiu! Ir staiga, po pietų – netikėta žinia, jog Tavęs nebėra. Sunku suvokti. Iki šiol labai sunku. Kodėl?.. Juk buvai mano gyvenimo ramstis, gražuolė, linksmuolė, turėjai gyventi, džiaugtis gyvenimu kartu su mumis. Mes – du viename! Myliu, Mamyt, Tave!

Daina Šeškutė – Jurkonienė:
– Gegužės pirmąjį sekmadienį švenčiama Motinos diena – viena ypatingiausių pavasario švenčių. Man, kaip ir kiekvienam, sava Mama yra pati geriausia, gražiausia ir didžiausia brangenybė, kurios niekas niekada nepakeis. Galėčiau vardinti ir vardinti geriausias jos savybes, neužtektų net kelerių metų ar šimtmečių viskam įvardinti, nes ji pati nuostabiausia. Ji – MŪSŲ MAMA. Esu labai dėkinga savo mamai už visą rūpestį, meilę, palaikymą.

Juozas Bagušinskas, Jieznas:

Mama

Mama tave saugo,
Mama tave gina.
Mama tau davė gyvenimą,
Mama tave užaugina.
Pirmas ištartas žodis,
Visiems atima amą,
Kai mažos lūpytės ištaria
Savo pirmąjį – Mama…
Tik ji viena tave myli,
Žino, ko labiausiai tau reikia,
Net jei labai Ją supykdai,
Niekada tavęs neišpeikia.
Kad ir kur tu bebūtum,
Kad ir kur bekeliautum.
Visada grįžk namolio,
Nes tik Ji tavęs laukia.
Nesvarbu, kas nutiktų,
Ji parems tave tyliai.
Atsimink ir mylėk JĄ,
Nes MAMA tave myli…

Kalbino Palma Pugačiauskaitė

Rubrikoje Redakcijos skiltis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *