Legendinis Karavanas ir olimpiečiai dovanos jaukią šventę Prienams

Gruodžio 7 dieną, 17 val. į Prienų miesto Laisvės aikštę atvyksta Kalėdų karavanas, kuris mokykloms atgabens dovanų – sportinio inventoriaus – ir taps Kalėdų eglės įžiebimo šventės dalimi. Kartu su 17-ą kartą per Lietuvą keliaujančiu Kalėdų karavanu atvyks ir dvi olimpietės – penkiakovininkės seserys Ieva ir Emilija Serapinaitės, kurios miestelio bendruomenę, ypač moksleivius, kvies aktyviai leisti laisvalaikį ir sportuoti.

kaledu-karavano-marsrutas_2016

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir bendrovės „Coca-Cola HBC Lietuva“ rengiamo Kalėdų karavano svarbiausia misija – padėti Lietuvos mokykloms sukurti vaikams geresnes sąlygas sportuoti ir paskatinti kuo daugiau žmonių gyventi sveikai. Karavano surinktos dovanos – sportinis inventorius – bus skirtas rajonų mokykloms.

Siekiame, kad visuomenė, o ypač jauniausios kartos, atrastų sportavimo džiaugsmą, suprastų, kad tai ne tik smagu, bet ir reikšminga jų sveikatai. Sportavimo ir sveikos gyvensenos įpročiai, įdiegti jauname amžiuje, išlieka visam gyvenimui, todėl labai svarbu pasirūpinti, kad vaikai mokyklose turėtų visas reikiamas priemones pabandyti ir užsiimti kuo įvairesnėmis sporto šakomis,“ – sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Kalėdų karavanas prieniškiams padovanos galimybę pabendrauti su sportininkėmis, kartu pasportuoti, o vaikus pakvies į nykštukų dirbtuves bei Kalėdų senelio kambarį. Į Prienų centrinę aikštę atkeliavęs Kalėdų karavanas atveš miestiečiams Kalėdų senelio bei Neringos su grupe „Tele Bim Bam“ šventinį pasirodymą.

Kalėdų eglės įžiebimas – viena laukiamiausių mūsų miesto švenčių. Šiemet ji taps dar įdomesnė, nes visi ir maži, ir dideli lauks ypatingo svečio – Kalėdų karavano ir jo gausios palydos. Neabejoju, kad galimybė išvysti šviečiantį karavaną, susitikti ir pabendrauti su sportininkėmis, kartu įžiebti eglę, suteiks miestiečiams daug gražių įspūdžių ir įkvėps visą bendruomenę dalintis gerumu bei aktyviai leisti laiką“, – sako Prienų meras Alvydas Vaicekauskas.

Gruodžio 7 d. Kalėdų karavanas, tradiciškai išlydėtas iš Vilniaus Rotušės aikštės, keliaus per Lietuvą iki gruodžio 10 d. ir aplankys Prienus, Raseinius, Kelmę, Klaipėdą, Kretingą, Marijampolę bei Alytų. Sustodamas įvairių miestų aikštėse, karavanas dovanos žmonėms koncertus, gabens merų ir miestiečių sveikinimus iš miesto į miestą ir mokykloms perduos surinktą sporto inventorių bei dovanas.

kaledu-karavano-nuveikti-darbai

Šiemet Kalėdų karavanas, puoselėdamas jau antrą dešimtmetį tęsiamą labdaros tradiciją, keliauja per šalies miestus dalindamasis šventine nuotaika ir kviesdamas visus šalies gyventojus būti aktyviais, – sako Gabrielė Šerėnienė, „Coca-Cola HBC

Lietuva“ komunikacijos vadovė. – Džiaugiamės, kad prie šios gražios tradicijos prisideda valstybinės institucijos, verslo organizacijos, geros valios žmonės ir žinomi Lietuvos sportininkai, kurių paaukotos dovanos šiemet pasieks 21 mokyklą“.

Kalėdų karavanas, kuris kasmet gruodžio mėnesį leidžiasi į kelią po Lietuvą, per 16 savo gyvavimo metų jau nukeliavo daugiau kaip 20 tūkst. kilometrų, aplankė 90 miestų ir miestelių, surinko daugiau nei 128 tūkst. eurų vertės paramos, kuri buvo skirta 140 mokyklų.

Gruodžio 7 d., Prienai, Laisvės aikštė

17:00 – Karavano sveikinimas miestui

17:30 – „Tele Bim Bam“ koncertas ir Kalėdų eglutės įžiebimo ceremonija

18:00 iki 20:00 – veiks Kalėdų senelio kambarys ir nykštukų dirbtuvės sunkvežimiuose.

Rubrikoje Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *