Paminėta Europos diena

DSC03619 (Large)Nuo 1985 m. gegužės 9-ąją švenčiame Europos dieną, simbolizuojančią Europos taiką ir vienybę. Kaip ir kasmet, tos dienos vidurdieny Europos Sąjungos vėliava – tautų vienybės simbolis – suplėvėsavo ir Prienų Laisvės aikštėje.
– Nepaprastai greitai prabėgo laikas nuo 2004 metų, kai ir mes tapome Europos Sąjungos nariais. Jau dvylika metų, kai džiaugiamės visais privalumais, parama, užmiršome, kas yra sienos, – sveikindamas susirinkusius sakė Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.
Ir didelius, ir mažus šios šventės dalyvius sveikino Seimo narys Vytautas Kamblevičius, ypač dėkodamas jaunųjų šventės dalyvių auklėtojams ir mokytojams, linkėdamas, kad dabartiniams vaikučiams po dviejų dešimtmečių metų nereikėtų blaškytis po Europos miestus, ieškant darbo, kad Lietuva jiems suteiktų visas sąlygas mokytis, dirbti ir gyventi.
Šventėje buvo apdovanoti partneriai, rėmėjai ir aktyviausi ketvirtus metus Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje vykusių renginių, skirtų Europos dienai, dalyviai.
– Linkiu būti doriems, sąžiningiems, solidariems ir vieningais, protingai spręsti šeimos, bendruomenės, rajono, Lietuvos ir ES problemas, gyventi taikoje ir bičiulystėje su viso pasaulio žmonėmis, – sveikindama su Europos diena kalbėjo bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė.
Skambant muzikai į dangų pakilo mėlyni ir geltoni balionai – mūsų svajonės ir siekiai.
Susirinkusiems koncertavo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orkestras (vad. R.Kukulskis), Prienų kultūros ir laisvalaikio centro šokių studija „Solo“ (vadovė I.Aksenavičienė), meninio lavinimo studija „Ramunėlė“ (vadovė R.Liutvinskienė).

Laima Duoblienė
Autorės nuotraukos

Rubrikoje Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *