Prienų rajono savivaldybės ir “Gyvenimo” laikraščio salės futbolo pirmenybių finalai

DSC_0982 (Large)Kovo 12 dieną Prienų sporto arenoje finalinėmis rungtynėmis baigėsi Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio salės futbolo pirmenybės. O jos buvo dinamiškos ir iki pat pabaigos nenuspėjamos.

Netikėta „Stadiono“ ir „Ringio“ dvikovos atomazga

Kovoje dėl trečiosios vietos susitiko „Stadionas“ ir Balbieriškio „Ringis“. Rezultatyviam žaidimui davė pradžią „Stadiono“ žaidėjas Julius Strampickas, pirmosiomis rungtynių minutėmis pelnęs pirmąjį įvartį 1:0. „Ringio“ atstovas Edvinas Dabulevičius rezultatą išlygino (1:1).

DSC_0984 (Large)Po kelių minučių nuo rungtynių pradžios J.Strampickui teko pasitraukti iš kovos dėl kojos raiščių traumos. Atlėgus skausmui, jis dar bandė padėti nepilnos sudėties komandai ir sugrįžo į vartininko poziciją, tačiau pakako vieno staigesnio judesio, kad galutinai atsisėstų ant žiūrovo kėdės. „Stadiono“ praradimą trumpai bandė kompensuoti į aikštę išbėgęs Povilas Valatka, tačiau krisdamas užsigavo alkūnę ir prisijungė prie J.Strampicko. Išretėjusias „Stadiono“ gretas papildžius Artūrui Sidorenko, žaidimas nusistovėjo. Įpusėjus pirmajam kėliniui rezultatas buvo lygus 2:2, Gedimino Maceinos (3 įvarčiai) ir Roko Marcinkevičiaus (1 įvartis) pastangomis „Stadiono“ futbolininkai pirmojo kėlinio pabaigoje nuo varžovų jau buvo atitrūkę rezultatu 5:2.

Antrajame kėlinyje jauni „Ringio“ žaidėjai neatsilaikė prieš “Stadiono” spaudimą. Aurelijaus Jodaugos taiklaus įvarčio nepakako prieš Roko Marcinkevičiaus ir Luko Milašausko dvi rezultatyvias atakas. „Stadiono“ futbolininkai rungtynes laimėjo rezultatu 7:3. Vis dėlto bronzos medaliai atiteko ne rungtynių nugalėtojams, o “Ringio” futbolininkams, kurie įžeisti nesportiško varžovų elgesio, įteikė protestą teisėjams ir paprašė anuliuoti rungtynių rezultatus dėl to, kad “Stadiono” komandai krizinėje situacijoje padėjo pirmenybėse neregistruotas žaidėjas A.Sidorenko. Taigi teisėjų sprendimu “Stadionui” buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:5, ir ši komanda liko už prizininkų pakylos, o trečiąja vieta džiaugėsi iš rajono seniūnijų komandų šiemet geriausiai pasirodžiusi Balbieriškio “Ringio” komanda.

Salės futbolo pirmenybių nugalėtoja – “Jaunimo” komanda

Antrųjų finalo rungtynių tarp Prienų KKSC “Jaunimo” ir “Ąžuolo” klubo futbolo mėgėjų pradžia buvo palankesnė “Ąžuolo” komandai – po Egidijaus Pašukevičiaus ir Kęsto Liepos įvarčių ji išsiveržė į priekį 2:0. Tomas Jonyka sušvelnino skirtumą 2:1. Pirmas kėlinys baigėsi rezultatu 4:2 “Ąžuolo” naudai.

Antrajame kėlinyje “Jaunimo” žaidėjams teko keisti žaidimo taktiką ir suaktyvinti puolimą. Atkakliai, įvartis po įvarčio, jie ne tik išlygino rezultatą, bet ir persvėrė jį (5:6), dar daugiau – įsirašė pergalę 5:7 ir tapo šių metų rajono pirmenybių nugalėtojais. Neblogai pasirodžiusi “Ąžuolo” komanda liko antra.

“Jaunimui” įvarčius pelnė: Giedrius Šaulinskas ir Tomas Jonyka – po 2, Rimvydas Iškauskas, Lukas Zagurskas – po 1.

“Ąžuolo” komandoje rezultatyviai žaidė: Donatas Dainauskas – 2 įvarčiai, Egidijus Pašukevičius, Donatas Mekionis, Dainius Ališauskas – po 1 (vieną įvartį “Ąžuolas” įmušė į savo vartus).

Pirmenybių finalo dalyvius pasveikino Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas, kuris kartu su Kultūros ir sporto skyriaus vedėju Rimantu Šiugždiniu ir “Gyvenimo” laikraščio redaktorės pavaduotoja Dale Lazauskiene įteikė taures, medalius, diplomus ir prizus pirmenybių nugalėtojams, prizininkams, geriausiems žaidėjams bei konkursų laimėtojams.

Rezultatyviausias žaidėjas – Kęstas Liepa (“Ąžuolas”).

Simbolinė naudingiausių žaidėjų rinktinė: Julius Strampickas (“Stadionas”), Ūdrys Žalys (“Jieznas”), Edvinas Dabulevičius (“Ringis”), Tomas Jonyka (“Jaunimas”), Artūras Petraška (“Ąžuolas”).

Dalės Lazauskienės tekstas ir nuotraukos

„Stadionas – Ringis“ dėl 3 vietos.Plačiau: www.gyvenimas.info

Posted by Laikraštis „Gyvenimas“ on 2016 m. kovo 15 d.

„Jaunimas“ – „Ąžuolas“ dėl 1 vietos.Plačiau: www.gyvenimas.info

Posted by Laikraštis „Gyvenimas“ on 2016 m. kovo 15 d.

Apdovanojimai.Plačiau: www.gyvenimas.info

Posted by Laikraštis „Gyvenimas“ on 2016 m. kovo 15 d.

Rubrikoje Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ salės futbolo pirmenybės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *