„Žiburio“ gimnazijos jaunieji krepšininkai pasipriešinimo nesulaukė

DSC_0095 (Large)Šią savaitę finalinėmis kovomis baigėsi Prienų rajono savivaldybės, policijos ir „Gyvenimo“ laikraščio jaunučių ir jaunių krepšinio varžybos. Jose teisėjavo Prienų KKSC treneriai.

Moksleivių komandų skaičius negausus, visgi reikia padėkoti entuziastingiems kūno kultūros mokytojams, pamokų metu propaguojantiems komandinį žaidimą, skiriantiems laiko treniruotėms, taip pat mokyklų vadovams, sudarantiems sąlygas išvykti į varžybas. Tokiu būdu auginama pamaina, kuri ateityje tęs rajono krepšinio pirmenybių tradicijas. O šių varžybų rėmėjai – Prienų rajono savivaldybė ir „Gyvenimo“ laikraščio redakcija – kartu su partneriais iš Prienų kūno kultūros ir sporto centro nusiteikę visokeriopai skatinti vaikų krepšinį. Malonu, kad jau antrus metus kaimiškų vietovių mokyklų turnyrą „trys prieš tris“ ir jaunučių bei jaunių turnyrus remia ir Prienų rajono policijos komisariatas, kurio pareigūnai rūpinasi nusikalstamumo prevencija ir jaunimo užimtumu po pamokų, atvyksta pasveikinti ir apdovanoti varžybų nugalėtojų ir prizininkų.

DSC_0033 (Large)Šiemet jaunučių grupėje varžėsi dvi mergaičių ir šešios berniukų komandos. Mergaitės iš T.Žilinsko ir „Žiburio“ gimnazijų finalo rungtynėse susitiko pirmą ir vienintelį kartą, varžybų patirties neturinčios veiveriškės (kūno kultūros mokytoja Daiva Macijauskienė) 25:68 nusileido stipresnėms varžovėms iš „Žiburio“ (mokytoja Dalia Šklėriūtė).

Tarp jaunučių (berniukų) komandų po susitikimų dviejuose pogrupiuose iš tolimesnės kovos pasitraukė „Revuonos“ pagrindinės ir Veiverių T.Žilinsko gimnazijos jaunieji krepšininkai, likusios keturios komandos tęsė kovas finale. Pirmą vietą iškovojo „Žiburio“ gimnazijos jaunučiai (mokytojas Vytas Blekaitis), 78:49 įveikę bendraamžius iš Birštono gimnazijos (mokytojas Vidas Kapačinskas). Žiburiečiai rajonui atstovaus zoninėse jaunučių varžybose kovo 19 d.

Trečią vietą pelnė Balbieriškio pagrindinės mokyklos berniukų komanda (mokytojas Vitas Rymantas Sidaravičius), kuri rezultatu 48:25 nugalėjo Pakuonio pagrindinės mokyklos jaunučius (mokytojas Kęstutis Žilinskas).

Jaunių grupėje tarpusavio varžybas žaidė penkios vaikinų komandos. Į finalą nepateko Veiverių T.Žilinsko gimnazijos komanda, o likusios žaidė dėl prizinių vietų. Lemiamoje dvikovoje dėl pirmosios vietos „Žiburio“ gimnazijos jauniai sutriuškino Jiezno gimnazijos komandą (81:31), o trečią vietą užsitikrino Birštono gimnazijos jaunieji krepšininkai, finale 70:34 įveikę Stakliškių gimnazijos atstovus. Komandas varžyboms parengė mokytojai Vytas Blekaitis, Saulius Šimanskas, Vidas Kapačinskas ir Laura Makštutienė.

Pirmas – trečias vietas užėmusioms komandoms įteikti rėmėjų diplomai, taurės, prizai, o ketvirtų vietų laimėtojai paskatinti saldžiaisiais prizais ir atšvaitais.

Dalė Lazauskienė

Mergaičių jaunučių varžybosPlačiau: www.gyvenimas.info

Posted by Laikraštis „Gyvenimas“ on 2016 m. vasario 25 d.

Jaunučių ir jaunių (berniukų) varžybosPlačiau: www.gyvenimas.info

Posted by Laikraštis „Gyvenimas“ on 2016 m. vasario 25 d.

Rubrikoje GKP 2015/2016 m. archyvas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *