Baigėsi rajono pirmenybių pirmasis etapas

GKPVasario 7-ąją dieną buvo sužaisti paskutiniai Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ krepšinio pirmenybių pirmojo etapo susitikimai.

Jau prieš šį turą buvo aiškios penkios komandos, patenkančios į grupę, kurioje bus kovojama dėl 1-6 vietų turnyrinėje lentelėje. Balbieriškio „Ringio“ ir „Naujosios Ūtos“ susitikimo metu sprendėsi klausimas, ar į stipresniųjų komandų pogrupį pateks „Ringis“, ar Veiverių „Amberis“. Likusiose rungtynėse buvo dalijami taškai, nulemsiantys vietas ir antrajame etape.

 

Pasiekė pirmenybių rekordą

„Išlaužo seniūnija“ – „Prienų KKSC-99“ 53:135 (11:39; 15:24; 13:42; 14:30).

Pirmasis susitikimas įvyko tarp „Prienų KKSC-99“ ir „Išlaužo“ seniūnijos komandų. Ne vienas Prienų krepšinio mėgėjas laukė „iššaunančios“ Prienų jaunųjų krepšininkų komandos, o šie apie save priminė itin garsiai. Galutinis skirtumas tarp komandų, įsižiebęs švieslentėje, buvo tiesiog nepadorus. „Išlaužo“ krepšininkai buvo „sumindyti“ 82 taškų persvara. Sunku ir atsiminti didesnį skirtumą Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ krepšinio pirmenybėse. Dėl visko „kalta“ „Prienų KKSC-99“ trenerio Manto Jančiausko auklėtinių tolimoji „artilerija“. Rungtynių metų „KKSC-99“ komandos žaidėjams pavyko įmesti net 24 tritaškius metimus, iš kurių net 10 pelnė K. Chadakauskas, iš viso tą dieną surinkęs 42 taškus.

Rezultatyviausi žaidėjai:
„Išlaužo sen.“: A. Tilindė -28 tšk., G. Buinickas – 15 tšk., M. Marcinkevičius -9 tšk.
„Prienų KKSC-99“: K. Chadakauskas -42 tšk., R. Valinčius -24 tšk., J. Davidavičius -20 tšk.

 

„Naujosios Ūtos“ krepšininkai buvo nepavejami

Balbieriškio „Ringis“ – „Naujosios Ūtos seniūnija“ 78:96 (26:24; 13:31; 19:25; 20:16).

Antrajame susitikime tarp Balbieriškio „Ringio“ ir „Naujosios Ūtos“ seniūnijos komandų intriga laikėsi tik pirmajame kėlinyje. Antrajame ketvirtyje Balbieriškio „Ringio“ krepšininkai tiesiog nespėjo paskui penkis Naujosios Ūtos seniūnijos žaidėjus, tarp kurių netgi nebuvo lyderių M. Gečionio ir G. Vasiliausko. Žaidimas trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose tebuvo formalumas.

Rezultatyviausi žaidėjai:
Balbieriškio „Ringis“: A. Kurapka -28 tšk., A. Mitrulevičius -14 tšk., A. Jakubauskas -12 tšk.
„Naujosios Ūtos sen.“: E. Šerpenskas -35 tšk., V. Miknevičius -21 tšk., K. Aliukevičius -13 tšk.

„Dvariukas“ pelnė labai reikalingus taškus

Jiezno seniūnija“ – „Dvariukas“ 61:98 (13:24; 17:26; 19:26; 12:22).

„Dvariuko“ komanda, vedama D. Šeškaus ir D. Šemeklio, buvo stiprūs pretendentai patekti į stipresniųjų komandų grupę, deja, pirmojo etapo kovose dėl galimybės varžytis su stipriausiais „Dvariuką“ fortūna aplenkė ir kovoje su Jiezno seniūnijos žaidėjais „Dvariukas“ jau sprendė „auksinių taškų“, kuriuos turės antrajame etape, reikalus. Turėdami ilgą atsarginių žaidėjų suolelį ir puikiai rotuojami komandos vairininko M. Ruko, „dvariukiečiai“ nesunkiai įveikė Jiezno seniūnijos komandą rezultatu 61:98.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Jiezno sen.“: R. Žuromskas ir V. Šimanskas -po 15 tšk., L. Pempė -11 tšk.
„Dvariukas“: M. Malinauskas -25 tšk., M. Čepulionis ir D. Peldžius -po 14 tšk.

 

Stakliškiečių pergalė – įtikima

„Paprūdžiai“ – „Stakliškių seniūnija“ 67:76 ( 22:21; 11:21; 18:15; 16:19).

Dienos desertui liko susitikimas tarp dviejų komandų, ateityje galinčių kautis ir finale. Jėgas surėmė „Paprūdžiai“ ir „Stakliškių seniūnija“. Milžino Giedriaus Jevstignejevo vedama „Stakliškių seniūnijos komanda“ antrajame kėlinyje susikūrė apčiuopiamą persvarą, kurią pavyko išlaikyti iki rungtynių pabaigos. Reikia paminėti, jog „Paprūdžių“ komandoje nerungtyniavo O. Brazdžionis ir tik epizodiškai pasirodė T. Žioba.

Rezultatyviausi žaidėjai:
„Paprūdžiai“: I. Sinkevičius 34 tšk., D. Kuzmickas 14 tšk., A. Remeika 10 tšk.
Stakliškių sen.: G. Jevstignejevas 19 tšk., R. Ruzgaitis 18 tšk., D. Židanavičius 17 tšk.

Pogrupyje dėl 1 – 6 vietų varžysis: „Stadionas“, „Paprūdžiai“, „Savivaldybė“, Veiverių „Amberis“, Naujosios Ūtos ir Stakliškių seniūnijų komandos. Likusios komandos varžysis dėl 7-13 vietų reguliariajame sezone.

Karolis Abramavičius

 

Rubrikoje GKP 2015/2016 m. archyvas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *